RADIO TV OLTENITA
Social

BULETIN DE PRESĂ

Poliţiştii olteniţeni au reţinut încă două persoane suspecte de comiterea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe de pe raza localităţilor Radovanu şi Spanţov/ Al treilea suspect se sustrage cercetărilor.—–Extinzând cercetările în cauzele privind furturile din locuinţe, comise la data de 27/28 aprilie a.c. şi 03/04 mai a.c., în dauna părţilor vătămate B. Marin şi N. Giani, ambii din Comuna Radovanu şi în baza activităţilor informative desfăşurate, lucrătorii Secţie 2 Poliţie Rurală Olteniţa au efectuat ieri, 16 mai a.c., o percheziţie domiciliară la locuinţa lui F. Radu, de 56 ani, din Comuna Şoldanu.
Cu această ocazie au fost identificate şi ridicate 2 autoturisme, marca Dacia 1310 şi VW, proprietatea lui R. Mircea, din Comuna Spanţov, respectiv, M. David, ambii din Comuna Radovanu şi de asemenea, mai multe bunuri, provenite din comiterea infracţiunii de furt, din locuinţa lui Ţ. Emanoil, din Comuna Radovanu, fapte săvârşite în perioada aprilie – mai a.c.
Urmare a cercetărilor întreprinse, oamenii legii au stabilit că P. Niculae, de 46 ani, din Comuna Frumuşani, P. Vasile, de 39 ani şi A. Sandu, de 23 ani, ambii din Comuna Luica, au participat împreună cu A. Florea, de 55 ani, din Comuna Spanţov, la comiterea celor trei infracţiuni de furt.
Amintim faptul că la data de 11 mai a.c., A. Florea a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce poliţiştii au probat activitatea infracţională a acestuia, respectiv comiterea a două infracţiuni de furt din locuinţe, în dauna părţilor vătămate B. Marin şi N. Giani, ambii din Comuna Radovanu.
Faţă de P. Niculae şi A. Sandu a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca în decursul acestei zile să fie prezentaţi Judecătoriei Olteniţa cu propunere de arestare preventivă.
În prezent, P. Vasile se sustrage cercetărilor, urmând ca poliţiştii să solicite emiterea unui mandat de arestare în lipsă. Şoldanu – Minor accidentat

În ziua de 16 mai a.c., în jurul orei 11.30, pe D.N.4, la km 44+700, la intrarea în localitatea Şoldanu, a avut loc un eveniment rutier.
Conducătorul auto D. Marian, de 27 ani, din Municipiul Olteniţa, în timp ce conducea autoutilitara marca Volvo, care tracta o semiremorcă, proprietatea unei societăţi comerciale din Municipiul Olteniţa, pe un sector de drum în curbă, a surprins şi accidentat pe minorul B. Mihai Dănuţ, de 8 ani, din Comuna Mitreni, care a traversat drumul prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea minorului, care a fost transportat la Spitalul Municipal Olteniţa, în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind transportat ulterior la un spital din municipiul Bucureşti.
Poliţiştii au stabilit faptul că D. Marian posedă permis de conducere categoriile B C BE CE, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie prin parchet.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat şi restituit părţilor vătămate, în proporţie de 60%.
În continuare, poliţiştii olteniţeni desfăşoară activităţi pentru stabilirea provenienţei tuturor bunurilor identificate în urma percheziţiei domiciliare efectuate.