PublicitateSocial

BULETIN DE PRESĂ

 

politia 2Călăraşi – prinşi în flagrant, la furat

Poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au prins în flagrant, la data de 30 iulie 2015, pe un bărbat, în timp ce ar fi furat deşeuri metalice dintr-o semiremorcă.
C. Cristian, de 25 ani, din Călăraşi, a fost surprins în momentul în care se afla în semiremorca unui camion, ce se deplasa pe strada Varianta Nord, de unde ar fi încercat să sustragă deşeuri de fier.
Cercetările au fost demarate sub aspectul tentativei la infracţiunea de furt.

Conducător auto, aflat sub influenţa alcoolului, implicat într-o tamponare

În după-amiaza de 30 iulie 2015, B. Marian, de 32 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe Bulevardul Republicii şi, în apropiere de intersecţia cu Bulevardul Cuza Vodă, pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului, nu a păstrat o distanţă de siguranţă faţă de alt autovehicul, care circula înaintea sa, condus de N. Florin, de 20 ani, pe care l-a lovit şi l-a proiectat într-o altă maşină.
Poliţiştii au constatat că B. Marian prezenta o concentraţie alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalului Judeţean Călăraşi, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Pentru conştientizarea consecinţelor, în plan social şi al răspunderii penale, ale conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau fără permis de conducere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a demarat campania de informare „Merită să rişti?!”.
Poliţiştii recomandă: Cedează volanul dacă ai băut! Conducători auto, conştientizaţi efectele consumului de alcool asupra organismului!
– scăderea percepţiei (în mod deosebit a percepţiei vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) şi a capacităţii de analiză (prin evaluarea incorectă a distanţelor şi vitezelor de deplasare),
– instalarea unei stări de euforie şi bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor şi riscurilor ce apar în trafic;
– scăderea concentrării şi atenţiei (se instalează lipsa de vigilenţă);
scăderea reflexelor şi a vitezei de execuţie a mişcărilor; de multe ori, pe un fond de oboseală, se instalează şi o stare de somnolenţă foarte periculoasă!

Călăraşi – accident rutier grav

În seara de 30 iulie 2015, G. Marian, de 33 ani, din municipiul Braşov, a condus o motocicletă pe Şoseua Chiciului, în afara municipiului Călăraşi, şi pe fondul vitezei, pe un tronson de drum în curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a acroşat bara metalică de protecţie a drumului.
În urma impactului, conducătorul auto şi pasagera de pe motocicletă, T. Marilena, de 35 ani, din municipiul Călăraşi, au fost proiectaţi în afara părţii carosabile şi au decedat.
Poliţiştii au demarat cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor cauzelor producerii accidentului.


Reţinuţi de poliţişti, pentru vătămare corporală

În continuarea cercetărilor efectuate, la data de 30 iulie 2015, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Călăraşi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a doi bărbaţi, bănuiţi de agresarea unei persoane.
În seara de 18 iunie 2015, pe fondul unei stări conflictuale, B. Marian, de 31 ani, şi C. Cristian, de 42 ani, ambii din Călăraşi, ar fi agresat pe un bărbat de 31 ani, pe un teren viran din apropierea DN 21, la ieşirea din municipiul Călăraşi.
Cei doi agresori au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, cercetările fiind continuate în cauză sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală.