BULETIN DE PRESĂ

politia rutiera 4Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic

Poliţişti rutieri desfăşoară zilnic, pe toate drumurile publice din judeţ, acţiuni menite să contribuie la creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, neregulile constatate fiind sancţionate potrivit legii.
Astfel, în ultimele trei zile, în timpul activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au identificat mai multe persoane, care conduceau autovehicule, fără să posede permis sau în timp ce se aflau sub influenţa alcoolului, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite, pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Exemple:
– În ziua de 19 iunie 2015, agenţi de poliţie din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat, pe raza strada Prelungirea Bucureşti, pe I. Marian, de 61 ani, din comuna Dor Mărunt, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism, având permis de conducere necorespunzător categoriei de vehicule pe care o conducea.

– În data de 20 iunie 2015, agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au depistat, pe DN3 B, în comuna Borcea, pe S. Andrei, de 58 ani, din comuna Borcea, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere.