PublicitateSocial

BULETIN DE PRESĂ

 
politia 3Reţinuţi de poliţişti pentru furturi din societăţi comerciale

Poliţiştii de investigaţii criminale din Călăraşi au reţinut, ieri, pe doi tineri din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, care, în perioada februarie – martie 2015, ar fi sustras bunuri din mai multe societăţi comerciale de pe raza judeţului.
În ziua de 27 mai 2015, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă pe P. Viorel, de 35 ani, şi de P. Nicu, de 26 ani, din comuna Dragalina.
Poliţiştii au documentat activitatea infracţională a persoanelor bănuite de comiterea mai multor furturi. Aceştia ar fi acţionat pe timpul nopţii, cu feţele acoperite, pătrunzând prin efracţie în unităţi economice de pe raza judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa, de unde ar fi sustras diverse bunuri.
La săvârşirea faptelor a mai participat un alt bărbat din comuna Dragalina, care deja a fost arestat preventiv.
Bărbaţii au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.

Frumuşani – bărbat reţinut de poliţişti pentru furt calificat şi influenţarea declaraţiilor

La data de 27 mai 2015, poliţiştii din Budeşti au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de N. Alexandru, de 27 ani, din comuna Frumuşani, judeţul Călăraşi, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi influenţarea declaraţiilor.
În fapt, în urmă cu câteva zile, acesta a fost surprins, pe timpul nopţii, în timp ce încerca să sustragă bunuri din curtea unui imobil din comuna Frumuşani. Bărbatul ar fi recurs la ameninţări pentru a determina victima să nu reclame fapta.
N. Alexandru a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentat astăzi Judecătoriei Olteniţa, cu propunerea de arestare preventivă. La data de 28.05.2015, în jurul orei 0330, Poliţia Mun. Olteniţa, a fost sesizată de numitul MANEA GHEORGHE, de 42 ani, din Mun. Olteniţa, cu privire la faptul că, pe D.N. 4, în afara Mun. Olteniţa, s-a produs un accident de circulaţie.

Autovehicul neînmatriculat, depistat de poliţişti

În ziua de 27 mai 2015, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat, pe strada Sloboziei, din municipiul Călăraşi, pe C. Ştefan, de 48 ani, din comuna Mitreni, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism cu număr de circulaţie provizoriu, a cărui perioadă de valabilitate era expirată din data de 06 mai 2015.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Vâlcelele – s-a oprit cu maşina în gard / conducere sub influenţa alcoolului

În dimineaţa de 27 mai 2015, poliţiştii din Vâlcelele au fost sesizaţi despre faptul că un autoturism a intrat în gardul unei locuinţe.
Deplasându-se la faţa locului, agenţii de poliţie au constatat că autoturismul condus pe DJ 307, de C. Niculae, de 30 ani, din municipiul Mangalia, judeţul Constanţa, prezenta avarii după impactul cu gardul unui imobil din localitatea Vâlcelele.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că prezenta o concentraţie alcoolică de 0,85 mg/l alcool pur în aer expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Olteniţa – troiţă, distrusă de o maşină condusă de un bărbat, aflat sub influenţa alcoolului

În noaptea de 27/28 mai 2015, poliţiştii din Olteniţa au fost sesizaţi despre faptul că, pe DN 4, în afara localităţii, a avut loc un eveniment rutier.
Deplasându-se de îndată la faţa locului, poliţiştii au constatat că B. Cristian, de 22 ani, din Olteniţa, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, nu ar fi adaptat

viteza de deplasare, pierzând controlul asupra maşinii conduse, lovind o troiţă metalică, aflată în afara părţii carosabile, apoi s-a răsturnat pe câmp.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Evenimente rutiere

– La data de 27 mai 2015, ora 13.30, D. Alexandru, de 63 ani, din comuna Jegălia, judeţul Călăraşi, a condus un autoturism pe strada Aleea Centralei, din municipiul Călăraşi, şi a accidentat uşor pe o minoră de 7 ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

– În după-amiaza de 27 mai 2015, C. Georgiana, de 27 ani, din comuna Roseţi, a condus un autoturism pe DN 3B, în satul Tonea, comuna Modelu, şi a accidentat grav pe T. Nicolae, de 47 ani, din comuna Modelu, care s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis şi fără sa se asigure.
Femeia de la volan a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

– În seara de 27 mai 2015, I. Marin, de 66 ani, care se deplasa pe bicicletă, pe raza localităţii Săruleşti Sat, pe un sector de drum în curbă la stânga, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-a dezechilibrat şi a pătruns pe sensul de mers al unui autoturism, condus de M. Dumitru, de 53 ani.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a biciclistului, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate aceste situaţii, poliţiştii au demarat cercetări pentru determinarea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-au produs evenimentele rutiere.