BULETIN DE PRESĂ

IPJ-CalarasiBorcea – reţinut de poliţişti pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

Poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Călăraşi au reţinut pe un bărbat de 34 ani, din comuna Borcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
În fapt, în seara de 23 ianuarie 2015, în faţa unui bar din comuna Bocea, P. Marian ar fi folosit un pistol cu gaze, deţinut ilegal. În urma incidentului, F. Emil, de 34 ani, din localitate, a fost rănit uşor, fără a necesita internarea.
Poliţiştii au demarat cercetările pentru infracţiunile de tulburare a ordinii şi liniştii publice, loviri sau alte violenţe, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi uzul de armă neletală fără drept.
La data de 24 ianuarie 2015, P. Marian a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost prezentat Judecătoriei Călăraşi, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie cercetat în continuare pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Fundulea – reţinuţi de poliţişti pentru furt calificat

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au reţinut pe doi bărbaţi, din oraşul Fundulea, judeţul Călăraşi, pentru furtul mai multor bunuri din dependinţa locuinţei unei bătrâne din localitate.
În fapt, la data de 17 ianuarie 2015, poliţiştii au fost sesizaţi de D. Stela, de 75 de ani, din localitate, că persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri dintr-o anexă a locuinţei.
Investigaţiile efectuate de poliţişti au condus la identificarea cu operativitate a lui G. Ştefan, de 41 ani, şi lui G. Victoraş, de 23 ani, ambii din oraşul Fundulea, bănuiţi de săvârşirea faptei de furt calificat.
La locuinţele acestora au fost efectuate percheziţii domiciliare, fiind recuperat o parte din prejudiciul produs.
Faţă de cele două persoane bănuite de furt a fost dispusă, la data de 25 ianuarie 2015, măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.
Aceştia vor fi prezentaţi astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, cu propunerea de arestare preventivă.

Infracţiuni la regimul circulaţiei / inconştienţa, la volan, sancţionată de poliţişti

În după-amiaza de 23 ianuarie 2015, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat pe S. Gheorghe, de 45 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Prelungirea Bucureşti, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În dimineaţa de 25 ianuarie 2015, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat pe S. Emilian, de 28 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bucureşti, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 24/25 ianuarie 2015, poliţişti din cadrul poliţiei Municipiului Călăraşi au depistat pe P. Ovidiu, de 27 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Cornişei, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ziua de 24 ianuarie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au identificat în trafic, pe şoseaua Călăraşi, un moped condus de D. Ilie, de 45 ani, din comuna Mitreni, judeţul Călăraşi.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice îi era anulat din anul 2004.

Toate aceste persoane vor fi cercetate sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţiştii atrag atenţia tuturor celor tentaţi să urce la volan, deşi nu sunt posesori de permise de conducere sau care se află sub influenţa alcoolului, că faptele constituie infracţiuni şi că riscă pedepse cu închisoarea de până la 5 ani.


Evenimente rutiere

La data de 23 ianuarie 2015, I. Marian, de 36 ani, din localitatea Borcea, conducea un autoturism pe DN 3B şi, pe fondul neacordării de prioritate şi al consumului de băuturi alcoolice ( 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat ), a intrat în coliziune cu alt autoturism, condus regulamentar de T. Costel.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea uşoara a două persoane, pasagere din autovehiculul care circula regulamentar.
În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte ale accidentului.

La data de 25 ianuarie 2015, P. Ionuţ, de 19 ani, din comuna Săruleşti, judeţul Călăraşi, conducea un autoturism pe DJ 303 şi, pe fondul evitării unui obstacol apărut pe şosea, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un postament din beton.
Din accident a rezultat rănirea gravă a unei pasagere.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.IPJ-Calarasi

Error