RADIO TV OLTENITA
Social

BUDESTI si ULMENI-ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTI

 

Peste 150 de persoane legitimate, aproximativ 200 de autovehicule controlate și 82 de sancțiuni contravenționale aplicate în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști în județul Călărași.

În noaptea de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești, Secției 1 Poliție Rurală Călărași și Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunea a urmărit identificarea persoanelor care comit fapte contra legii, depistarea celor care încalcă normele legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere, precum și prevenirea activităților comerciale ilicite și depistarea persoanelor care nu respectă legislația în domeniu.

Pe parcursul desfășurării acțiunii a fost constatată o infracțiune, fiind verificate 197 de autovehicule și 25 de persoane aflate în control judiciar și arest la domiciliu. De asemenea, polițiștii au controlat 6 societăți comerciale și 18 agenți de pază.

Au fost legitimate 159 de persoane, 82 dintre acestea săvârșind fapte de natură contravenționale fiind luate măsuri de sancționare, astfel: 68 dintre sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 5 pentru încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 4 în baza prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 5 la alte acte normative.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de 74.775 lei.

Alături de polițiști la acțiune au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Muncă Teritorial Călărași, angajați din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași și jandarmi.

Acțiunile de acest gen vor fi efectuate în continuare pentru menținerea, asigurarea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Exemple:

– Un bărbat, de 47 de ani, din comuna Roseți, județul Călărași, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un moped, deși nu poseda permis.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis.

 

– Administratorului unei societăți a fost sancționat de polițiști pentru că nu a evidențiat prin casa de marcat încasările provenind din vânzarea de mărfuri în sumă de 261 lei.

De asemenea, acesta nu deținea licență din partea titularilor drepturilor de autor pentru muzica ambientală difuzată în bar, fapt pentru care a fost sancționat contravențional.