Stiri

BILANȚUL ULTIMEI SĂPTĂMÂNI: PESTE 400 DE INTERVENȚII LA EVENIMENTE ȘI 729 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE APLICATE

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 434 de sesizări ale cetățenilor, majoritatea primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 41 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În săptămâna 26 august – 01 septembrie a.c., peste 500 de polițiști au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 10 acțiuni și s-a intervenit la 434 de evenimente, dintre care 419 au fost sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 107 infracțiuni, 8 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 13 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 729 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 380.000 de lei, fiind confiscate bunuri în valoare de aproximativ 3.200 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 10 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 41 de permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.