RADIO TV OLTENITA
Social

ATENŢIE LA ÎNRĂUTĂŢIREA VREMII!

 

În perioada 26 februarie a.c., ora 10:00 – 27 februarie a.c., ora 14:00 va intra în vigoare o atenționare cu cod portocaliu de viscol emisă de Administrația Națională de Meteorologie care vizează și județul Călărași.

 

Cetățenii trebuie să evite să plece la drum pe timp de viscol, iar dacă nu-și pot amâna călătoria, să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă și să pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.).

 

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, iar sistemul de climatizare-dezaburire să fie funcțional.

 

Trebuie verificată funcționarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare –semnalizare și utilizate luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri.

 

Șoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în aceste condiții, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

 

Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiții de siguranță, ținând cont de faptul că în condiții de carosabil acoperit cu zăpadă sau alunecos, spațiul de frânare al autovehiculelor crește simțitor.

Participanții la trafic trebuie să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri care acționează pe arterele pe care se circulă îngreunat și să permită accesul utilajelor de deszăpezire pentru degajarea căilor de circulație!