Articole pirotehnice de divertisment confiscate de poliţişti-Dosar penal pentru refuz de prelevare de mostre biologice

articole-pirotehniceArticole pirotehnice de divertisment confiscate de poliţişti

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi  au desfăşurat o acţiune în Târgul de Toamnă din municipiul Călăraşi. Au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale şi confiscate peste 1500  bucăţi de articole pirotehnice.

Pe parcursul verificărilor poliţiştii au avut în atenţie reducerea riscului rutier, asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, identificarea persoanelor care dețin și comercializează fără drept obiecte artizanale și de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.

Au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale din care 49 în conformitate cu OUG 195/2002/R privind circulaţia pe drumurile publice şi 12 conform Legii 61/1991/R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, au fost reţinute două permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice.

Totodată, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au confiscat peste 1500 de bucaţi articole pirotehnice de divertisment  şi au întocmit 3 dosare penale pe numele unor persoane care vor fi cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea fără drept de orice operaţiuni cu articole pirotehnice.

 

 

Bănuit de lovire, reţinut de poliţişti

 

Poliţiştii de investigaţii criminale au reţinut pentru 24 de ore un bărbat bănuit să ar fi agresat fizic o persoană.

Astfel, în ziua de 8 septembrie a.c. poliţiştii au probat activitatea infracţională a unui bărbat, de 32 ani,  din Jegălia, care în cursul lunii august şi-ar fi agresat fizic un consătean.

 

 

 

Bărbatul cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi şi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași cu propunerea de arestare preventivă.

 

 

Dosar penal pentru refuz de prelevare de mostre biologice

 

Poliţiştii din Belciugatele au întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare de mostre de sânge unui bărbat din localitate.

În noaptea de 8/9 septembrie 2016 poliţiştii au oprit pe raza localităţii Belciugatele un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani.

La solicitarea oamenilor legii conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru prelevare de mostre biologice.