RADIO TV OLTENITA
Social

ARTICOLE PIROTEHNICE, CONFISCATE DE POLIȚIȘTI

 

 

          Polițiștii din Călărași au confiscat peste 900 de articole pirotehnice de la o societate comercială care nu era autorizată să efectueze operațiuni cu astfel de materiale.

         

În contextul activităților desfășurate pentru siguranța cetățenilor, în perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii verifică legalitatea operațiunilor cu materiale pirotehnice.

 

La data de 27 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au depistat o femeie, de 44 ani, din Călărași, care deținea pentru comercializare 880 de articole pirotehnice, fără a fi autorizată să efectueze operațiuni cu astfel de materiale.

 

Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată de polițiști în vederea confiscării, fiind demarate cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept a oricărei operațiuni cu articole pirotehnice.

Acțiunile vor fi efectuate în continuare, polițiștii recomandând ca operațiunile cu astfel de obiecte de distracție să fie realizate doar în limitele cadrului legal, manipularea lor să se facă cu grijă, pentru evitarea producerii de vătămări corporale, a unor incendii sau altor evenimente nedorite!

Polițiștii vor continua în această perioadă să efectueze acțiuni și controale, atât la societățile comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, cât și în zona piețelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru prevenirea oricăror evenimente negative garantate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice