Armă neletală şi aproximativ 300 proiectile aferente acesteia, găsite la un bărbat din Olteniţa/ Acesta încerca să expedieze arma prin colet poştal

Urmare a unei acţiuni organizate ieri, 13 mai a.c., pe raza Municipiului Olteniţa şi a unor informaţii deţinute, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Olteniţa au depistat pe H. Pavel, de 40 ani, din Comuna Variaş, judeţul Timiş, domiciliat fără forme legale în Municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi, care încerca să expedieze, prin colet poştal, o puşcă cu aer comprimat, calibru 4,5 mm, fabricată în Germania.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul, care nu este autorizat să deţină arme neletale, în timp ce se afla în Spania, în cursul lunii ianuarie a.c., a găsit arma în cauză abandonată, pe un teren extravilan, iar în cursul lunii februarie a.c., a adus arma în România, prin evitarea controlului vamal.
Totodată, asupra bărbatului, poliţiştii au găsit un număr de 280 proiectile pentru puşcă cu aer comprimat, calibru 4,5 mm, model Diabolo şi un număr de 16 proiectile pentru puşcă cu aer comprimat, calibru 4,5 mm, model Magnum, toate proiectilele fiind uzate.
Oamenii legii au procedat la ridicarea armei şi a muniţiei aferente, în vederea continuării cercetărilor.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere fără drept de armă neletală, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor şi contrabandă cu arme, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal.