Aproximativ 200 de locuri de muncă vacante înregistrate în evidența AJOFM Călăraşi

AJFM CALARASIPentru săptămâna 09-15 martie 2015, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție un număr de 196 posturi, înregistrate în evidenţa AJOFM Călăraşi.
Pe domenii de activitate, structura acestora este următoarea :
– confecţii textile – 111 locuri disponibile în meseriile/ocupaţiile: confecţioner îmbrăcăminte și muncitor necalificat;
– construcţii/confecții metalice – 53 posturi: lăcătuș naval, sudor,strungar, frezor, lăcătuș confecții metalice, tubulator naval, polizator, electrician în construcții ;
– industrie – 17 locuri vacante: inginer metalurg, inginer automatist, inginer chimist, analist programator, inginer sistem informatic, administrator baze de date, inginer mașini hidraulice, inginer mecanic, economist, maistru mecanic, morar, sudor, strungar și mașinist pod rulant;
– alimentaţie publică – 3 posturi disponibile: ospătar, ajutor ospătar și recepționer hotel;
– transporturi – 3 locuri: şofer maşină de mare tonaj ;
– comerţ – 2 locuri vacante: lucrător comercial și vânzător ;
– alte activităţi – 7 locuri: consilier formare profesională, agent securitate, tâmplar, combainier, agent servicii client, muncitior necalificat .
Angajatorii care declară la AJOFM Călăraşi ofertele de locuri de muncă disponibile, beneficiază gratuit de servicii de mediere a a muncii, servicii ce constau în preselecţia candidaţilor corespunzător cerinţelor locurilor de muncă oferite.
Comunicarea locurilor de muncă vacante se poate face prin fax la numărul 0242.331.693, prin e-mail: calarasi@ajofm.anofm.ro, la sediile Agenţiilor Locale din Călăraşi sau Olteniţa, precum şi la punctul de lucru din Lehliu Gară.

În această perioadă, prin rețaua EURES sunt oferite 244 de locuri de muncă vacante în statele UE.
Cele mai multe posturi sunt disponibile în Germania – 95 locuri de muncă, pentru asistenți medicali și factori poștali. Pentru ocuparea acestor posturi, angajatorii solicită ca persoanele interesate să dețină cunoștințe bune de limba germană.
Solicitanții unui loc de muncă în străinătate, care dețin calificarea corespunzătoare și cunosc o limbă de circulație europeană, mai pot aplica pentru următoarele oferte de locuri de muncă:
– Belgia – vopsitor, asamblor profile ferestre și uși, mecanic autobuz, șofer camion, analist funcțional, inginer IT;
– Marea Britanie –asistent medical, administrator rețea calculatoare, inginer IT;
– Norvegia-bucătar preparate indiene;
– Republica Cehă – șlefuitori- pilitori, sculer, fierar și croitoreasă;
– Slovacia- specialist suport tehnic;
– Suedia – femeie de serviciu, mecanic auto, vopsitor auto, lucrător finisor în construcții, dulgher.
Detalii cu privire la ofertele angajatorilor din UE, precum și modalitatea de aplicare pentru aceste locuri de muncă pot fi găsite pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la adresa www.eures.anofm.ro

Compartimentul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

Error