AJOFM Călărași implementează 3 noi proiecte finațate din fonduri europene Alte 3 proiecte au ajuns la final

Pe parcursul anilor 2014-2015, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași (AJOFM) va implementa 3 proiecte cu finanțare din FSE, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Astfel, în calitate de beneficiar, AJOFM Călărași va derula, pe o perioadă de 18 luni,  proiectul strategic ”Sustenabilitate în mediul rural prin investiția în resurse umane!” Parteneri în proiect sunt: Asociatia pentru Dezvoltare, Inovație, Cultură și Antreprenoriat Modelu, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Călărași, Asociația de Dezvoltare “EQ” București, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Mehedinți,  AJOFM  Giurgiu , S.C Servel S.R.L Slobozia și  SC Nova Force Technic SRL  Giurgiu.

Proiectul își propune să îmbunătățească șansele de angajare ale grupului țintăpersoane inactive, aflate în căutarea unui loc de muncă, din mediul rural, prin participarea la  măsuri de ocupare active, inovative și flexibile.

Proiectul ”Dezvoltarea măsurilor active de ocupare, stimularea inițiativei antreprenoriale individuale și plasarea asistată pe piața forței de muncă în regiunile de dezvoltare Sud-Est, Nord -Est, Sud-Muntenia și Bucuresti –Ilfov” va fi implementat de AJOFM Bacău, în calitate de beneficiar, în parneneriat cu AJOFM Călărași, Fundația Satean Brăila, Centrul de Consultanță și Studii Europene Galați, Innovazione Terziario Perugia și Patronatul Confindustria România.

Proiectul își propune desfășurarea de acțiuni personalizate pentru facilitarea procesului de tranziție de la șomaj  sau inactivitate către ocupare, prin dezvoltarea măsurilor active de ocupare.

Tot în calitate de partener, AJOFM Călărași , alături de AJOFM Teleorman, AJOFM Giurgiu și Agentia de comunicare Media One  Bucuresti, va implementa  proiectul  SPO Local – Direct Accesibil ”, proiect al cărui beneficiar este AJOFM Argeș.  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European,  prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 4. Modernizarea Serviciului Public de Ocupare.

            În acest an, alte 3 proiecte în care AJOFM Călărași are calitatea de partener, vor fi finalizate.

Este vorba de două proiecte strategice al căror beneficar este AJOFM Tulcea : ”Parteneriat public – privat pentru ocuparea fortei de muncă” și ”Formarea continuă-premisa calității în SPO”, proiecte cofinanțate din Fondul Social European, prin Programul  Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară nr. 4 „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare.  Proiectele s-au derulat pe o perioadă de 3 ani și au avut ca grup țină personalul SPO din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă partenere.

Proiectul ”Depăşirea obstacolelor – infrastructură de afaceri şi servicii integrate transfrontaliere în zona district Silistra – judeţ Călăraşi” (Bridging the Gaps : Integrated cross-border business infrastructure and services in SilistraDistrict-CalarasiCounty)” , proiect implementat de Alianța pentru Inițiative Civile Regionale  (ARCI) Silistra,  în parteneriat cu AJOFM Călărași, Consiliul Judetean Calarasi și Camera de Comerț și Industrie Silistra.  Proiectul finanțat din Programul de Cooperare Transfrontalieră RomâniaBulgaria 20072013, a avut ca obiectiv consolidarea condițiile pentru cooperarea de afaceri transfrontalieră și încurajarea  spiritului antreprenorial în Silistra Călărași.

­­­­­­­­­­

Responsabil mass-media,

              Donciu Simona

Error