Social

ACTIVITATEA INSPECTORATULUI DE POLIŢIE JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI ÎN ANUL 2015

 

000_8268 În anul 2015 ca urmare a activităţilor preventive desfăşurate, a fost înregistrată cea mai mică valoare a infracţiunilor sesizate din ultimii 5 ani, în scădere faţă de 2014 cu 18% .
 Criminalitatea stradală sesizată scade cu 29,30%
 S-a dublat numărul persoanelor arestate preventiv

În anul 2015, activitatea poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a avut ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi siguranţa transporturilor, destructurarea grupurilor/grupărilor infracţionale, asigurarea climatului de legalitate mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice precum şi prin protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Implicarea poliţiştilor s-a concretizat prin faptul că, în anul 2015, criminalitatea stradală s-a situat sub media ultimilor 5 ani, respectiv 29,43%.

Activităţile cu caracter preventiv desfăşurate pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului au condus la scăderea numărului furturilor stradale sesizate, faţă de anul 2014, cu 18% şi la o scădere de 42% a infracţiunilor de tâlhărie.

Se înregistrează cel mai mic număr al infracţiunilor judiciare sesizate din ultimii 5 ani, aproximativ 8%. Se înregistrează scăderi în ambele medii de producere, respectiv cu 13,00% mai puţine în mediul urban cât şi în mediul rural cu 21,33%.