Social

Activitate preventivă desfăşurată de poliţiştii din Olteniţa

 

 

politia 1IMG_0214Poliţiştii din Olteniţa au desfăşurat în ziua de 26 mai 2016 o activitate pentru prevenirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe pe raza municipiului.

Acţiunea a avut drept scop educarea populaţiei cu privire la prevederile legislaţiei în vigoare, a consecinţelor în plan social şi a răspunderii penale în cazul săvârşirii de infracţiuni contra persoanei, precum şi determinarea adoptării de către cetăţeni a unui comportament de autoprotecţie împotriva agresiunilor fizice.

La activitate au participat şi poliţişti de investigare a criminalităţii economice.

Au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2400 lei, din care patru la Legea 61/1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o societate comercială s-au găsit expuse spre vânzare produse alimentare care nu aveau specificat termenul de valabilitate, acestea fiind retrase de la vânzare în vederea distrugerii.

 

 

Conducerea vehiculelor fără permis, sancţionată de poliţişti

 

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţan Călăraşi au desfăşurat şi în acest sfârşit de săptămână acţiuni pentru prevenirea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau care nu posedă permis de conducere.

Astfel, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe drumurile publice din judeţ pentru asigurarea respectării legii, impunerea unui climat de disciplină prin depistarea în trafic şi sancţionarea conducătorilor de vehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau fără a poseda permis de conducere, reducerea numărului accidentelor rutiere şi a

 

 

 

 

 

consecinţelor acestora şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii producerii evenimentelor rutiere comise pe acest fond.

Conducătorilor auto depistaţi că au încălcat legea li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost constatate 10 infracţiuni, dintre care 6 pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi 4 pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat

 

Evenimente rutiere

 

-În seara de 25 mai 2016 un bărbat de 30 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce se afla pe str Dumbravei, la intersecția cu strada Nufărului, a fost acroșat de un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din localitate.

Din impact a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost condus la Spitalul Judeţean Călăraşi în vederea acordării de îngrijiri medicale.

 

 

-La data de 28 mai 2016 un bărbat de 72 ani, din comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Tineretului, a surprins şi accidentat uşor un minor care s-a angajat în traversarea drumului prin loc cu marcaj semnalizat cu indicator de trecere pentru pietoni.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Olteniţa în vederea acordării de îngrijiri medicale.

 

În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

 

***

 

Pentru reducerea riscului rutier, poliţiştii recomandă prudenţă în conducerea autovehiculelor iar orice manevră de schimbare a direcţiei de mers să fie efectuată doar după o asigurare temeinică şi după acordarea priorităţii tuturor celor în drept.