RADIO TV OLTENITA
Social

ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA PARTICIPANŢILOR LA TRAFIC

 

11 permise de conducere au fost reținute conducătorilor auto care au depășit cu peste 50 de km/h limitele legale de viteză sau au condus autovehicule sub influența alcoolului.

 

În perioada 05-07 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Călărași au organizat o acțiune pentru siguranța participanților la trafic și pentru depistarea persoanelor care conduc autovehicule pe drumurile publice fără permis sau după ce au consumat alcool.

 

A fost constatată o infracțiune privind conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de către o persoana care avea o alcoolemie peste limita legală, polițiștii întocmind dosar penal.

 

Au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale, 48 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 13 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 12 pentru nerespectarea regulilor  de către căruțași și bicicliști, 14 sancțiuni fiind aplicate pentru alte abateri la regimul rutier.

 

Au fost reținute 11  permise, conducătorilor auto care au depășit cu peste 50 de km/h limitele legale de viteză sau au condus autovehicule sub influența alcoolului.

 

  • Polițiștii au prins un bărbat de 34 ani, din sat. Vărăști, comuna Dorobanțu, județul Călărași, care a condus autoturismul în localitatea Vărăști, cu o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool în aerul expirat, fiind întocmit dosar penal.

 

  • Un tânăr de 25 ani, din Călărași, a fost depistat de polițiștii în timp ce conducea un autoturismul în afara localității Dragalina cu viteza de 204 Km/h.

 

***

 

CIRCULAȚI PREVENTIV!

 

 

Polițiștii recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condițiile atmosferice.

 

În condițiile unui trafic aglomerat sau a apariției blocajelor rutiere, păstrați-vă calmul, nu blocați intersecțiile și nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

 

Pietonii să traverseze drumul public numai prin locurile marcate și semnalizate corespunzător și numai după ce s-au asigurat că au fost văzuți de conducătorii auto aflați în trafic.

 

Traversarea neregulamentară, depășirea limitei legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de drum, sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!