RADIO TV OLTENITA
Social

ACȚIUNI PENTRU PROTEJAREA POPULAȚIEI ÎN OLTENIȚA

 

 

 Sancțiuni de peste 24.000 lei aplicate, patru infracțiuni constatate de polițiști și aproximativ 170 de tone de îngrășământ depozitat necorespunzător depistat de oamenii legii într-o acțiune de protejare populației.

 

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, Oficiului pentru Protecția Consumatorului Călărași, Direcției Agricole Județene Călărași și Inspectoratului Teritorial de Muncă Călărași, au desfășurat o acțiune în Oltenița pentru protecția mediului prin evitarea infestării solului cu îngrășăminte chimice, precum și pentru identificarea actelor de comerț ilicite, care aduc prejudicii bugetului de stat, în Oltenița.

 

Polițiștii au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 24.000 lei și au întocmit patru dosare penale.

 

Exemple:

-La un magazin de piese auto au fost identificate produse (vopsea auto) cu termenul de valabilitate expirat, care prin vânzarea și folosirea lor, puteau aduce avarii autovehiculelor cetățenilor. Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei, conform Legii 12/1990.

Totodată, a fost depistată cantitatea de aproximativ 170 tone de îngrășăminte chimice care era depozitată în spații neprotejate, fapt pentru care polițiștii au întocmit dosar penal.

 

-la o societate comercială de producție a detergenților au fost identificate peste 3.000 de recipiente de săpun purtând  marcă înregistrată, existând suspiciunea de a fi contrafăcute, oamenii legii au întocmit dosar penal