RADIO TV OLTENITA
Social

Acțiuni desfășurate de polițiști pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic

 

Polițiștii acționează permanent pe drumurile publice din județ pentru siguranța cetățenilor și reducerea riscului rutier, persoanele depistate că încalcă legea fiind sancționate conform cadrului normativ în vigoare.

În timpul activităților desfășurate în trafic la acest final de săptămână, polițiștii au identificat mai multe persoane care au condus autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice sau care nu posedă permise de conducere.

 

Exemple:

La noaptea de 03/04 noiembrie 2017, polițiștii din Fundulea au depistat pe raza comunei Belciugatele pe un bărbat de 35 ani, din localitate, care conducea un autoturism și care a prezentat la testarea cu etilotestul o concentrație alcoolică de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au identificat, la data de 04 noiembrie 2017, pe raza comunei Fundeni, un bărbat de 48 ani, în timp ce

 

 

conducea un moped fără a poseda permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

În seara de 04 noiembrie 2017, polițiștii din Călărași au depistat pe DN 3 un bărbat de 55 ani, din municipiul Călărași, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

În noaptea de 04/05 noiembrie 2017, polițiștii din Budești au depistat un tânăr de 26 ani, din localitate, în timp ce conducea un autovehicul pe DJ 401 C, în afara localității Budești, având o concentrație alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În noaptea de 04/05 noiembrie 2017, polițiștii din Călărași au depistat pe strada Zăvoiului, din municipiul Călărași, pe un tânăr de 24 ani, care conducea un autoturism, deși prezenta o concentrație alcoolică de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În seara de 05 noiembrie 2017, polițiștii din Fundulea au identificat în trafic, pe DJ 402A, o tânără de 25 ani, din comuna Tămădău-Mare, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Din primele verificări a rezultat că mașina i-ar fi fost încredințată de proprietarul autovehiculului, un bărbat de 36 ani.

 

Toate aceste persoane vor fi cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite sub aspectul comiterii de infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice.