ACŢIUNI, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI PENTRU ASIGURAREA CLIMATULUI DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ ÎN PERIOADA PREMERGĂTOARE SĂRBĂTORILOR PASCALE

În perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi vor desfăşura zilnic acţiuni care vizează combaterea infracţionalităţii de natură economică, prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, precum şi combaterea infracţionalităţii stradale.

În ziua de 01 aprilie a.c., 67 de poliţişti au fost angrenaţi în aceste acţiuni. Aceştia au verificat 15 agenţi economici şi 90 de mijloace de transport, au constatat 4 infracţiuni şi au aplicat 158 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 51.000 lei.

Valoarea totală a bunurilor confiscate de poliţişti este de aproape 10.000 lei.

 

Exemple:

– Poliţiştii au identificat în trafic, pe raza comunei Spanţov, în ziua de 01 aprilie a.c., în jurul orei 12,30, un autoturism condus de R. Marian, din localitate, care nu posedă permis de conducere. 

În cauză s-a întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

– Poliţiştii de investigarea fraudelor şi cei de la rutieră au identificat în trafic, pe raza municipiului Călăraşi, o autoutilitară, condusă de B. Constantin, de 32 ani, din municipiul Bucureşti.

Din verificările efectuate s-a constatat că transporta, fără documente de provenienţă, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, în valoare de 9.824 lei.

Faţă de societatea comercială verificată, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 20.000 lei, bunurile fiind  ridicate în vederea confiscării.

Error