RADIO TV OLTENITA
Social

Acțiuni desfășurate de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Oltenița și Secției 3 Poliție Rurală Curcani !

Peste 50 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii, 3 infracțiuni constatate și permise de conducere reținute într-o acțiune organizată la data de 9 iuile a.c..

 

Poliţiştii continuă acţiunile pentru siguranţa cetăţenilor, salvarea de vieţi omeneşti şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza localităţilor urbane şi rurale din județul Călărași.

 

În timpul unei acțiunii desfășurate de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Oltenița și Secției 3 Poliție Rurală Curcani, în ziua de 9 iulie a.c., pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului, pentru salvarea de vieți omenești și menținerea ordinii publice, au fost aplicate peste 50 de sancțiuni contravenționale, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier și reținut un permis de conducere.

 

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate peste 50 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de aproape 16.000 lei.

 

Au fost aplicate 33 de sancţiuni la regimul circulaţiei rutiere, 17 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, precum și o sancțiune pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

 

 

 

 

 

 

Exemple:

 

Un bărbat de 40 de ani, din București a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști după ce ar fi refuzat recoltarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.

Acesta a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autovehicul deși se afla sub influența alcoolului,

La testarea cu aparatul etilotest bărbatul a prezentat o îmbibație alcoolică în valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta va fi prezentat astăzi  Judecătoriei Oltenița, cu propunere de arestare preventivă.