Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic

 

 

politia-4img_0235  În ultimele trei zile, în timpul activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au identificat şase persoane, cinci bărbaţi şi o femeie care conduceau autovehicule, fără să deţină permis, cu dreptul de a conduce vehicule suspendat sau în timp ce se aflau sub influenţa alcoolului, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite, pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Totodată, în ziua de 14 octombrie a.c. pe DN 4 Frumuşani- Olteniţa, a fost organizată o acţiune pentru reducera riscului rutier şi prevenirea faptelor antisociale.

Pentru abaterile constate au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale,  dintre care 12 constând în neutilizarea centurilor de siguranţă, 2 lipsă RCA, 26 pentru depăşirea limitei legale de viteză şi 19 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere pentru depăşirea limitei legale de viteză şi 2 certificate de înmatriculare pentru lipă RCA.

 

 

Arestat 30 de zile pentru lovire

 

Poliţişti din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au pus în executare un mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Călăraşi, pe numele unui bărbat din comuna Dragalina.

Bărbatul, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe a fost arestat pe o perioadă de 30 zile şi depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

 

 

 

 

 

 

Evenimente rutiere produse pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum

 

-La data de 16 octombrie a.c., pe DN 3, în afara comunei Ileana, judeţul Călăraşi, un tânăr de 19  ani, din localitate, în timp ce conducea  un autoturism, într-o succesiune de curbe, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum a pierdut controlul direcţiei de mers şi a pătruns pe sensul opus de deplasare unde a intrat în impact cu o autoutilitară condusă de  un bărbat de 49 ani din Bucureşti.

Din accident a rezultat decesul tânărului şi vătămarea corporală a bărbatului de 49 ani.

Poliţiştii au întocmit dosar penal efectuând cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

 

-În noaptea de 15 octombrie a.c., pe DN 3, un tânăr de 18 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Chiciu- Lehliu Gară, nu a adaptat viteza la intrarea în curbă, moment în care a pierdut controlul autoturismului, a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat.

Din accident a rezultat vătămarea corporală unui tânăr de 19 ani pasager pe bancheta din spate.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal, fiind desfăşurate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

Error