RADIO TV OLTENITA
Social

Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității actelor de comerț-filtru rutier mobil pe DN 31, pe ruta Oltenița-Ulmeni.

Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității actelor de comerț

 

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul Rutier, cu sprijinul polițiștilor de frontieră au desfășurat, la data de 02 august 2017, un filtru rutier mobil pe DN 31, pe ruta Oltenița-Ulmeni.

Acțiunile au vizat prevenirea  şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu mărfuri provenite din import sau achiziţii intracomunitare şi protejarea sănătăţii populaţiei împotriva comerţului cu produse alimentare neconforme.

Pe timpul activităților derulate, polițiștii au verificat 15 autovehicule și 8 societăți comerciale și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, cu o valoare a amenzilor de 41.940 lei.

 

Exemple:

  • Un bărbat de 32 ani din București a fost depistat în timp ce transporta legume cu o autoutilitară, pe raza comunei Ulmeni, fără a deține documente de proveniență a mărfii. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5000 lei și i-a fost confiscată contravaloarea bunurilor transportate ilegal.
  • În timpul unui control efectuat la două societăți comerciale de polițiști și inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Călărași, au fost identificate câte trei persoane la fiecare unitate economică, acestea nefiind angajate cu forme legale. În cauză urmează să fie luate măsuri din competență de inspectorii ITM Călărași.