Acţiunea „RECOLTA” – activităţi, desfăşurate de poliţişti pentru prevenirea furturilor de produse agricole / persoane prinse în flagrant

În perioada sezonului de recoltare a produselor agricole de pe terenurile cultivate în extravilanul localităţilor, poliţiştii au demarat acţiunea „Recolta 2013”, în scopul prevenirii faptelor antisociale şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică necesar diminuării fenomenului infracţional, precum şi a prevenirii şi descoperirii persoanelor care sustrag produse agricole de pe câmp.

          Mai multe persoane au fost deja prinse în flagrant, în timp ce transportau cu atelaje hipo sau în saci porumbul sau floarea-soarelui sustrase din culturile  agricole.

În seara de 01 septembrie a.c., ora 1900, agenţi de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au depistat, pe strada Argeşului, un atelaj hipo în care se aflau cinci bărbaţi, cu vârste între 16 şi 27 ani, toţi din comuna Chiselet, judeţul Călăraşi. În atelaj, sub fânul cosit, a fost găsită cantitatea de 180 kg de

porumb ştiuleţi, cu privire la care persoanele depistate au declarat că l-au cules de pe o parcelă cultivată pe raza comunei Chiselet.

Valoarea prejudiciului urmează să fie comunicată de partea vătămată, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Error