Acţiunea „Blocada Sud” se desfăşoară în perioada 1-31 august din dipoziţia şefului Poliţiei Române, la frontierele de vest şi sud ale României

POLITIA ROMANAÎn luna august, din dispoziţia chestorului general Petre Tobă, Poliţia Română organizează acţiunea “Blocada” la frontierele de vest şi sud ale României, cu participarea poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de la graniţă, ale judeţelor limitrofe acestora, precum şi de la secţiile regionale de poliţie transporturi.
Urmarea intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, în perioada 1 – 31 august a.c., se desfăşoară acţiunea “Blocada”, la frontierele de vest şi sud ale României.
Poliţiştii acţionează prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.
În perioada 5 – 7 august a.c., la nivelul judeţului Călăraşi, poliţiştii angrenaţi în derularea activităţilor, au constatat 9 infracţiuni, au efectuat 2 percheziţii domiciliare, 9 filtre şi au verificat 204 autovehicule.
Au fost reţinute 13 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare, fiind aplicate 279 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală a amenzilor de 56120 lei.

223 dintre sancţiunile aplicate au vizat nerespectarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre acestea 44 fiind aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Exemple:
– La data de 5 august a.c., poliţiştii Secţiei 7 Dor Mărunt, cu sprijinul jandarmilor, au efectuat două percheziţii la locuinţele lui S. Laurenţiu, de 25 ani, şi S. Costel, de 27 ani, din comuna Lupşanu, judeţul Călăraşi, unde au găsit şi ridicat mai multe bunuri, care ar fi fost sustrase, în perioada 10 – 21 iulie a.c., dintr-un imobil de pe raza comunei Lupşanu.
În cauză sunt continuate cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale.
– La data de 6 august a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au depistat, pe raza comunei Nana, pe D. Florinel, de 29 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul va fi cercetat sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
– La data de 7 august a.c., poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa au oprit în trafic, pe Bulevardul 1 Decembrie, din municipiul Olteniţa, un autoturism, condus de M. Aurel, de 42 ani, din localitate, care prezenta o concentraţie alcoolică 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal.
– La data de 7 august a.c., poliţiştii din Fundeni au depistat pe DJ 301 un autoturism, condus de B. Dumitru, de 30 ani, din oraşul Budeşti, care nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal.
– La data de 7 august a.c., poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa au depistat, pe bulevardul 22 Decembrie, din Olteniţa, un moped, condus de A. Răzvan, de 29 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere, în cauză fiind întocmit dosar penal.SURSA-ARENAMEDIA.RO

Error