ACŢIUNE TISPOL–ALCOHOL/DRUGS

politia rutieraÎn perioada 01 – 07 iunie 2015, potrivit calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), se va desfăşura acţiunea Alcohol/drugs

Aceasta vizează combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, activitate circumscrisă consolidării climatului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.
La acţiune participă poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi şi formaţiunilor de poliţie rutieră din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, precum şi poliţişti de ordine publică, inclusiv din mediul rural.
În timpul activităţilor ce vor fi desfăşurate în trafic, poliţiştii vor folosi aparatele etilotest aflate în dotare, scopul acestor verificări fiind de reducere a numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării normelor privind conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

*****************************************************************
Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă, potrivit Codului penal.
Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu aplicarea măsurii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune.

Error