OLTENITA-ACŢIUNE PENTRU VERIFICAREA OPERAŢIUNILOR COMERCIALE CU PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ

CAI În urma controalelor efectuate de poliţiştii din Călăraşi, doi agenţi economici care creşteau şi sacrificau cabaline au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 6.000 de lei, iar activitatea acestora a fost suspendată până la remedierea deficienţelor constatate. Întrucât poliţiştii au identificat neconcordanţe în documentele financiar contabile ale societăţilor, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală.

În perioada 4 – 5 decembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, împreună cu specialişti din cadrul A.N.S.V.S.A. Bucureşti şi ai D.S.V.S.A. Călăraşi, au desfăşurat o acţiune, pe raza municipiului Olteniţa.

În cadrul activităţilor desfăşurate a fost verificată legalitatea operaţiunilor comerciale privind achiziţia, creşterea şi sacrificarea cabalinelor, precum şi respectarea normelor sanitar-veterinare, în diferite unităţi de creştere şi sacrificare a animalelor.cai 2

Astfel, echipele de control au identificat două societăţi comerciale, administrate de doi bărbaţi, ambii din Olteniţa, care creşteau cabaline pentru a fi sacrificate şi valorificate. În urma verificărilor efectuate în fermele celor două societăţi comerciale au fost depistate 111 exemplare de cabaline, achiziţionate de la persoane fizice pe bază de borderouri. Pentru 72 dintre acestea nu existau documente de însoţire sanitar-veterinare.

În cauză, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a agenţilor economici cu amendă de 6.000 de lei şi a fost dispusă măsura complementară a suspendării activităţii, până la remedierea deficienţelor constatate.

Întrucât pe durata controlului efectuat poliţiştii au identificat neconcordanţe în documentele financiar contabile ale societăţilor, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Error