RADIO TV OLTENITA
Social

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ LA NIVELUL JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI

10 infracțiuni constatate, peste 400 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră sancționați, 36 de permise de conducere reținute și 13 de certificate de înmatriculare retrase.

 

La nivelul județului Călărași, în acest weekend, polițiștii au desfășurat activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor de circulație pe drumurile publice. 

 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 424 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 174.000 de lei.

 

Totodată, polițiștii au constat 10 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 5 de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Polițiștii au reținut 36 de permise de conducere, 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 10 pentru alcool și 17 pentru alte abateri.

 

De asemenea, au retras 13 de certificate de înmatriculare.

 

Exemplu semnificativ:

 

În ziua de 21 iulie a.c., polițiștii au oprit pentru control pe strada Zorelelor, din orașul Budești, județul Călărași, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 25 de ani, din aceeași localitate.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la  testarea cu aparatul etilotest a prezentat o concentrație alcoolică de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului