RADIO TV OLTENITA
Social

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTI

 

Polițiștii au fost sesizați de o femeie, de 42 de ani, cu privire la faptul că pe strada Dobrogei, din municipiul Călărași, este tulburată liniștea publică, urmare a unei stări conflictuale între mai multe persoane.

Cercetările desfășurate cu operativitate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au condus la identificarea și reținerea a 4 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 48 de ani.

Cei în cauză au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând a fi sesizat parchetul în vederea luării unor măsuri preventive.

 

***

 

Lovirea sau alte violențe, amenințarea, violența în familie,  tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierarea, vătămarea corporală sunt infracțiuni care pot fi pedepsite cu închisoarea.

 

Polițiștii au oprit pentru control pe strada Luceafărului, din municipiul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 27 de ani, din localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au confiscat 660 de articole pirotehnice de la două societăți comerciale care nu erau autorizate să efectueze operațiuni cu astfel de materiale.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată de polițiști în vederea confiscării, fiind demarate cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept a oricărei operațiuni cu articole pirotehnice.

 

Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat care conducea un autoturism pe strada Mușețelului, din municipiul Călărași, a accidentat o persoana pe trecerea pentru pietoni și a părăsit locul accidentului.

Cercetările demarate de îndată de polițiștii rutieri au condus la identificarea unui tânăr de 25 ani, din localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Față de cel în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași.