Acţiune pe linia combaterii evaziunii fiscale privind munca la negru, desfăşurată de poliţişti

politiaBULETIN DE PRESĂ

 

 

Acţiune pe linia combaterii evaziunii fiscale privind munca la negru, desfăşurată de poliţişti

 

Poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Olteniţa, împreună cu cei din cadrul Posturilor de Poliţie Şoldanu şi Gălbinaşi au desfăşurat la data de 05 iulie 2016 o acţiune pe linia combaterii evaziunii fiscale privind munca la negru.

Astfel, în seara de 05 iulie a.c. pe timpul defăşurării unei acţiuni pe linia combaterii evaziunii fiscale privind munca la negru poliţiştii au identificat un bărbat, de 42 ani, din comuna Şoldanu, judeţul Călăraşi care desfășura activități de  recrutare și transport persoane în vederea prestării unor munci agricole fără încheierea unui contract individual de muncă.

Acesta transporta cu autovehiculul proprietate personală persoane, printre care şi minori în judeţul Dâmbovița pentru a presta muncă necalificată în folosul unor persoane fizice și juridice cunoscute de bărbat.

Pentru activitatea prestată aceştia primeau 90 lei/zi de persoană, o parte din sumă îi revenea bărbatului drept comision pentru recrutarea și transportul persoanelor ce prestau muncă necalificată.

Cel în cauză a fost sancţionat contravențional cu amenda în valoare de 5000 lei conform Legii 12/1990, întrucât desfășura activități comerciale fără  îndeplinirea formelor legale.

De asemenea, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de folosirea unui minor pentru prestarea unor activităţi cu încălcarea prevederilor legale şi primirea la muncă a mai mult de cinci persoane.

 

 

 

 

 

 

 

Reţinut de poliţişti pentru săvârşirea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei

 

Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi au reţinut un tânăr care la data de 26 iunie 2016 în timp ce conducea fără a avea permis un moped a accidentat un minor, după care a părăsit locul faptei.

În ziua de 06 iulie 2016 poliţiştii au probat activitatea infracţională a unui tânăr de 19 ani, din comuna Vasilaţi, judeţul Călăraşi care, în ziua de 26 iunie a.c. în timp ce conducea fără a poseda permis de conducere un moped pe raza localităţii de domiciliu, a surprins şi accidentat un minor, care se angajase în traversarea drumului fără să se asigure şi prin loc nepermis. După producerea accidentului a parăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de politie.

Tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoraia Olteniţa cu propunere de arestare preventivă.

Acesta a fost depus în centul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

 

 

Reţinuţi de poliţişti pentru furt calificat

 

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au reţinut trei tineri bănuiţi că în perioada ianuarie- februarie 2016 au sustras mai multe bunuri dintr-o locuinţă.

În ziua de 12 februarie a.c. poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie din comuna Chirnogi de faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa de unde sustras un televizor şi mai multe unelte electrice.

Cercetările efectuate de poliţişti au condus la identificarea a trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 35 ani, doi din localitatea Chirnogi şi unul din comuna Răzvani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de poliţişti şi restituit părţii vătămate.

Cei trei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa cu propunerea de arestare preventivă

Aceştia au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136