Social

Acţiune desfăşurată de poliţişti pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor -OLTENITA si BUDESTI !

 

politia rutieraPoliţiştii de investigaţii criminale, rutieră şi ordine publică au desfăşurat o acţiune cu efective mărite pe raza localităţilor Olteniţa şi Budeşti, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de natură judiciară.

În dimineaţa de 22 iunie 2016 poliţiştii au acţionat pe raza localităţilor Olteniţa şi Budeşti pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de natură judiciară.

Au fost verificate 98 de autoturisme, atât înmatriculate în România cât şi în alte state.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat conform OUG 195/2005 republicată privind circulaţia pe drumurile publice 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.690 lei.

Poliţiştii au verificat la domiciliu 15 persoane faţă de care este luată măsura controlului judiciar, precum şi 4 persoane care se aflau în arest la domicliu.

Un bărbat de 50 de ani, din comuna Gălbinaşi, care se afla în arest la domicliu a fost depistat de poliţişti pe stradă încălcând astfel interdicţia de a părăsi domiciliu. Poliţiştii vor efectua demersuri pentru sesizarea Judecătoriei Olteniţa despre acest aspect.

 

Mandat de arestare preventivă, pus în executare de poliţişti

 

Poliţişti din cadrul Compatrimentului Urmăriţi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au pus în executare un mandat de arestare preventivă, emis de Tribunalul Călăraşi, pe numele unui tânăr de 16 ani, din Călăraşi, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv  Călăraşi.

 

 

Acţiuni ale poliţiştilor pentru siguranţa participanţilor la trafic

         

Poliţiştii rutieri au aplicat sancţiuni de peste 10.000 lei pentru semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor efectuate în zona drumului public, pe raza municipiului Călăraşi.

În timpul acţiunilor efectuate pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic, pe raza municipiului Călăraşi, a fost verificat şi modul de semnalizare a lucrărilor la partea carosabilă.

La data de de 22 iunie 2016 poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au aplicat amenzi în valoare de 10.500 lei societăţilor comerciale care efectuează lucrări în zona drumului public pe raza municipiului Călăraşi.

Pentru abaterile constatate, constând în nerespectarea de către executantul lucrării a obligaţiei de realizare a amenajărilor rutiere aprobate în proiect, pentru a permite circulația în siguranță a participanților la trafic, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale.

***

 

Recomandări ale poliţiştilor pentru o vacanţă de vară în siguranţă

 

Atunci când circulă cu autobuzul un copil trebuie să cunoască câteva reguli de bază, cum ar fi:

  • În stație trebuie să aștepte liniștit sosirea mijlocului de transport! Alergatul și împinsul se pot sfârși cu un accident.
  • Trebuie păstrată o distanță de siguranță față de marginea carosabilului!

 

  • Atunci când autobuzul sosește în stație, trebuie să aștepte până când acesta se oprește definitiv! De-abia atunci se poate apropia și urca în el.
  • În mijlocul de transport, trebuie să se urce în mod civilizat – copii nu trebuie să se împingă unii pe alții! Trebuie să ocupe în liniște un loc: nu se aleargă și nu se țipă!
  • Dacă autobuzul a sosit deja în stație – mai bine să-l piardă decât să fugă după acesta alergând pe carosabil, fără a respecta regulile de bază ale siguranț
  • Trebuie păstrată grija la coborârea din mijlocul de transport. Nu trebuie să sară pe scări; este bine ca cel mic să se țină de bara ajutătoare.
  • Nu are voie să treacă direct prin fața sau prin spatele vehiculului, pentru că nu este vizibil pentru șoferul respectivului vehicul. Este interzisă intrarea pe carosabil prin fața sau spatele autobuzului.

 

 

Când ce mic este pasager într-un autoturism atât părinţii cât şi copiii trebuie să respecte urmăroarele reguli:

  • Nu are importanță dacă este vorba de o călătorie lungă sau de una de doar câteva minute –întotdeauna trebuie respectată legislația, care garantează siguranța copilului:
  • Copilul trebuie să poarte întotdeauna centura de siguranță!
  • Copiii care nu au împlinit vârsta de 12 ani și nu au depășit 150 cm înălțime, trebuie să poarte centură de siguranță adaptată greutății și dimensiunilor lor.
  • Potrivit legislației din România, în timpul deplasării pe drumurile publice, conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii cu vârsta de până la 12 ani pe scaunul din față, chiar dacă sunt ținuți în brațe de persoane majore.
  • Copilul trebuie să urce în mașină de pe partea trotuarului sau marginii drumului, niciodată de pe partea carosabilului!
  • Atunci când coboară din autoturism, copilul trebuie să se asigure dacă deschiderea ușii este sigură!
  • Copilul trebuie să știe că, în timpul călătoriei cu autovehiculul, nu trebuie să distragă atenția celui care conduce.
  • Este bine de amintit părinților că, atunci când conduc autoturismul, în interiorul căruia se află copilul, să acorde o atenție deosebită drumului.