Social

ACȚIUNE CU EFECTIVE MĂRITE PENTRU SIGURANȚA ȘI ORDINEA PUBLICĂ LA NIVELUL JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI

În cadrul acțiunii pentru siguranța comunității, peste 300 de conducători auto au fost verificați, 7 permise de conducere au fost reținute, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și peste 140 de contravenții au fost constatate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În seara zilei de 30 august a.c., aproximativ 100 de polițiști au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi și polițiști de frontieră, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost utilizate aparate etilotest și drugtest pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Pe parcursul desfășurării acțiunii, polițiștii au verificat 352 de autovehicule și au aplicat 149 de sancțiuni contravenționale în valoare de 86.390 lei.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii rutieri au reținut 7 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate infracțiuni, atât la regimul rutier, cât și de natură economico-financiară, dintre care 2 infracțiuni au fost constatate în flagrant și o persoană a fost reținută.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 2.035 lei.

Acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice vor continua la nivelul județului Călărași, principalul scop al polițiștilor fiind reprezentat de siguranța cetățeanului.

 

Exemple semnificative:

A fost depistat un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Gălbinași, județul Călărași, în timp ce conducea pe drumurile publice din comuna Fundeni, județul Călărași, fără a poseda permis de conducere. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și s-a luat măsura reținerii față de acesta.

A fost depistat un bărbat în vârstă de 28 de ani din comuna Fundeni, județul Călărași în timp ce transporta 2,7 kg de tutun mărunțit. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal…peste 1 kg de tutun de fumat”.