ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR DIN JUDEŢUL CĂLĂRAŞI

 
politia 3Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a desfăşurat, la data de 22 mai 2015, o acţiune cu efective mărite, pentru prevenirea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, precum şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Acţiunea s-a desfăşurat pe raza întregului judeţ, fiind angrenaţi poliţişti de la ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, din cadrul structurii de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă, sprijiniţi şi de jandarmi.

Au fost efectuate verificări la 11 persoane cercetate sub control judiciar.
În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 8 infracţiuni, din care 7 în flagrant, 6 infracţiuni fiind la regimul circulaţiei şi 2 de altă natură.
Au fost aplicate 425 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 123.000 lei.
Dintre acestea, 61 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 21 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 184 de sancţiuni ca urmare a încălcării normelor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (5 pentru consum de alcool şi 103 pentru încălcarea regimului legal de viteză).

Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii vor desfăşura periodic astfel de acţiuni, deoarece pe lângă depistarea şi sancţionarea faptelor de încălcare a legii, acţiunile poliţiştilor au şi un rol preventiv pentru a putea fi cât mai aproape de comunitate.
Exemple:
– a fost depistat I. Mihalache, de 57 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce conducea pe raza comunei Dragalina, un autoturism deşi nu poseda permis de conducere şi care a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat
În cauză au fost demarate cercetări conform Codului penal.

-Poliţiştii au depistat, pe DJ 402, un moped, condus de P. Dumitru, de 54 ani, comuna Nana, judeţul Călăraşi, care nu poseda permis de conducere.
Bărbatului i s-a întocmit dosar penal.

-M. Alexandru, de 38 ani, din municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi a fost identificat pe strada 22 Decembrie din municipiul Olteniţa, conducând un autoturism având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

– pe DJ 303,în afara localităţii Săruleşti, B. Eugen,de 55 ani, din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, a fost depistat conducând un autoturism, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, au fost constatate defecţiuni la sistemul de iluminare spate. Bărbatului i s-a reţinut permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare.

Error