220 locuri de muncă vacante în evidența AJOFM Călărași

Rețeaua EURES pune la dispoziția lucrătorilor români 146 locuri de muncă

 

 

            În această perioadă, opt state ale Uniunii Europene oferă, prin rețaua EURES, 146 de locuri de muncă vacante.

            Cele mai multe posturi sunt disponibile în Ungaria – 75 locuri, ca șofer de camion internațional. Pentru ocuparea acestora se solicită experiență de minim 1 an în spațiul Uniunii Europene.

            Solicitanții  unui loc de muncă în străinătate, care dețin calificarea corespunzătoare și cunosc o limbă de circulație europeană, mai pot aplica pentru următoarele oferte de locuri de muncă:

            Germania – operator mașni mase platice, șofer profesionist, asistent manager (specialist în gastronomia de sistem).

            Republica Cehă – controlor trafic/dispecer transport

            Norvegia – asistent bucătar șef, bucătar șef, bucătar preparate indiene, geolog, geofizician, inginer electric, inginer service, inginer proiectant, inginer producție, director testare mecanică și validare , inginer electronist, manager proiect în construcția navală

            Marea Britanie – asistent medical, senior asistent social

            Irlanda – inginer software, inginer sistem

            Franța – șef de șantier, medic specialist: medicină generală, medicina muncii, radiologie, ginecologie, urologie, oncologie

            Finlanda – șofer camion

Persoanele interesate pot solicita mai multe detalii la sediul AJOFM Călăraşi sau pot pot consulta site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la adresa http://www.eures.anofm.ro/  pentru a vizualiza locurile de muncă vacante disponibile prin reţeaua EURES, precum şi condiţiile impuse de angajatorii statelor UE pentru ocuparea acestora.

220 locuri de muncă vacante în evidența AJOFM Călărași

           

 

            Pentru săptămâna curentă, în evidența AJOFM Călărași sunt înregistrate un număr de 220 locuri de muncă vacante.

            Din totalul acestora, 132 posturi sunt disponibile în domeniul confecţiilor textile, pentru ocupaţiile de confecţioner îmbrăcăminte, referent resurse umane, femeie de serviciu și muncitor necalificat .

            Diferenţa de 89 posturi sunt disponibile în domeniul transporturilor (şofer autocamion, vopsitor auto, pregătitor vopsitor), alimentației publice (brutar și muncitor necalificat), construcțiilor (montator pereți și plafoane din ghips-carton, confecționer tâmplărie aluminiu și mase platice, zidar pietrar), comerțului ( lucrător comercial, agent de vânzări, casier) sau a altor activităţi, pentru meseriile de agent asigurare, marinar, strungar sau agent marketing.   

                        Reamintim agenţilor economici faptul că, în conformitate cu art. 10 alin.1 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia de a comunica la AJOFM Călăraşi toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.

Începând cu această lună, în conformitate cu prevederile  Legii 250/2013 angajatorii au obligația de a comunica Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost declarate la Agenție, în termen de o zi de la ocuparea acestora.

Nerespectarea prevederilor mai sus menționate constituie contravenţie, potrivit art. 62 din Legea 250/2013 pentru modificarea și completarea Legii 76/2002 şi se sancţionează cu amenda de la 3000 lei la 5000 lei.

Comunicarea locurilor de muncă vacante, precum și înștiințarea privind ocuparea acestor posturi se pot face prin fax 0242.331.693, prin  e-mail: ajofm@cl.anofm.ro, la sediul Agenţiei Locale Călăraşi, sau la punctele de lucru Olteniţa şi Lehliu.

 

 

 

Responsabil mass-media,

           Simona DONCIU

 

 

Error