18 şcoli din judeţul Călăraşi vor fi reabilitate cu fonduri europene

adr muntenia caarasiÎn primăvara acestui an, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat suma de 200 de milioane de euro pentru finanţarea unor proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii educaţionale. Aceşti bani provin din fondurile europene necheltuite din cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu şi din cel de Transport. Aşa cum a precizat Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, pentru regiunea noastră a fost repartizată suma de 24 de milioane de euro. Până în prezent au fost depuse 67 de proiecte ce vizează reabilitatea şcolilor din cele 7 judeţe din regiunea Sud Muntenia. Cele mai multe proiecte depuse provin din judeţul Călăraşi, unde 18 primării au solicitat fonduri europene pentru reabilitarea scolilor. Din judeţul Ialomiţa au fost depuse 14 proiecte, din Argeş- 9 proiecte, Prahova are 9 proiecte, Giurgiu-7 proiecte, Dâmboviţa- 6 proiecte şi Teleorman-4 proiecte. Valoarea totală a proiectelor depuse se ridică la suma de 91 de milioane de lei ceea ce înseamnă o depăşirea cu 77% a bugetului alocat regiunii Sud Muntenia. Suma totală a celor 18 proiecte ce provin din judeţul Călăraşi se ridică la 7 milioane de lei.
,, Sperăm ca un număr cât mai mare din proiectele depuse de administraţiile locale călărăşene să primească finanţare. Ele au trecut de etapele de verificare a documentaţiei, de evaluare tehnică şi financiară, urmând să fie efectuate vizitele la faţa locului”, a precizat Liviu Muşat.
Fiecare din proiectele ce vizează modernizarea şcolilor călărăşene au o valoare maximă de 100.000 de euro .Acestea provin din localităţile: Fundulea(unde vor fi finalizate lucrările la Campusul Liceului Tehnologic din localitate); Călăraşi ( finalizarea lucrărilor la Liceul Tehnologic ,,Dan Mateescu”), Modelu, Alexandru Odobescu, Luica, Nana, Jegălia, Tămădău, Crivăţ, Plătăreşti, Gălbinaşi, Chirnogi, Spanţov, Belciugatele, Curcani , Mânăstirea, Fundeni şi Chiselet. Toate aceste proiecte vor asigura finanţarea contractelor de lucrări ce au fost începute în urmă cu câţiva ani de zile, dar nu au fost finalizate.sursa-actualitatea de calarasi.ro

Error