Categories: PublicitateSocial

Noile salarii si sporuri pentru personalul din invatamant. Metodologia de calcul pentru salariile profesorilor

Incadrarea si salarizarea personalului didactic si didactic auxiliar din invartamant este reglementata de Legea nr.63/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Vom determina in materialul urmator metodologia de calcul al drepturilor salariale pentru un profesor cu studii superioare de lunga durata, grad didactic definitiv, cu functie de conducere,diriginte, din invatamantul preuniversitar si cu o vechime neintrerupta in munca de 15 ani.

Salariul brut al personalului didactic este compus din salariul de baza, la care se adauga sporurile, indemnizatiile, precum si alte drepturi salariale prevazute de lege, conform art.2,alin.(1) si (2), Anexa nr. 5 “Metodologia de calcul” din Legea 63/2011.

Salariul de baza pentru cazul de fata este compus din urmatoarele elemente:

– salariul de incadrare al profesorului cu studii superioare de lunga durata, grad didactic definitiv din invatamantul preunivesitar,care  include sporul de stabilitate, deoarece este vorba de o transa de vechime peste 10 ani, precum si sporul de suprasolicitare neuropsihica existent la toate transele de vechime in invatamant;
– indemnizatia de conducere
– indemnizatia pentru activitatea de diriginte
– daca este cazul, gradatia de merit, astfel cum este reglementata prin art. 92, 264 ?i 311 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011.

In plus, conform art.2 alin.(4) din Anexa nr.5, “Pe langa drepturile salariale acordate potrivit alin. (2) ?i (3), din veniturile proprii ale institutiilor de invatamant superior si preuniversitar se pot stabili salarii diferentiate reprezentand o crestere de pana la 30% a salariilor de incadrare prevazute in anexele nr. 1 si 2 la lege, fara ca aceste sume sa constituie baza de calcul pentru stabilirea altor drepturi salariale”.

Culegere de exercitii rezolvate la limba romana

Vezi detalii

Dictionar 1000 de cuvinte scrise cu cratima

Vezi detalii

Audiobook Meditatii la limba romana pentru liceu

Vezi detalii

Noua lege a salarizarii, care urmeaza sa majoreze si salariile din invatamant, prevede ca salariul unui profesor debutant cu studii superioare, care acum primeste 882 de lei, dupa trei ani ar primi 1.927 de lei, potrivit ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Proiectul legii salarizarii bugetarilor, care urmeaza sa intre in vigoare in lunile urmatoare, mai prevede si ca in cazul unui profesor incadrat in gradul didactic 1, cu peste 40 de ani vechime, cu un salariu in prezent de 2.016 lei, acestuia ar urma sa ii creasca salariul la 3.672 de lei lunar.

Legea salarizarii bugetarilor aduce majorari salariale si in invatamantul universitar. Un asistent care acum are salariul de baza 1.075 de lei, ar trebui sa incaseze 1.927 de lei in 2018, in timp ce un profesor universitar cu experienta ar urma sa primeasca 7.000 de lei, in loc de 3.900 de lei.MAI MULTE AMANUNTE-AICI—http://www.portalinvatamant.ro/articole/legi-25/noile-salarii-si-sporuri-pentru-personalul-din-invatamant-metodologia-de-calcul-pentru-salariile-profesorilor-5417.html

dragon

Recent Posts

TEREN INTRAVILAN DE VANZARE-3400m/p-IN OLTENITA

Pe soseaua portului-pe langa Uzina de apa-OLTENITA-SE PUNE IN VANZARE un teren de 3400m/p care…

3 zile ago

CASA DE VANZARE cu teren 835m/p in OLTENITA !

Casa de vanzare cu teren 835m/p, situata in OLTENITA-Jud. Calarasi-str. Cuza Voda nr 164. Proprietatea…

4 zile ago

GAZETA DE BUDESTI-NR 13

      Matei Basarab și doamna lui, Elina Născut în anul 1580, la Brâncoveni,…

2 luni ago

CONSILIUL JUDETEAN CALARASI

Vasile Iliuta este la Consiliul Judetean Calarasi. · Călărași · ???? Astăzi am avut o…

4 luni ago

Pensiunea Casa Marei din LOPATARI BUZAU va asteapta!

Vă saluta Pensiunea Casa Marei din Lopatari Buzău, aflata la 1 ora și 40 de…

4 luni ago

This website uses cookies.