IPJ CALARASI-COMUNICAT DE PRESA !

IPJ-CalarasiMandate de arestare preventivă sau de executarea pedepsei cu închisoarea, puse în aplicare de poliţişti

Persoanele condamnate la pedepse cu închisoarea au fost depuse în penitenciare, pentru executarea pedepselor.
La data de 3 octombrie 2014, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Postului de Poliţie Modelu au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de Curtea de Apel Bucureşti pe numele lui D. Iacob, de 19 ani, şi V. Mariana, de 47 ani, ambii din comuna Modelu, judeţul Călăraşi.
Persoanele, condamnate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, la câte 3 ani de închisoare, au fost transferate în penitenciar.


Arestaţi preventiv
La data de 3 octombrie 2014, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Călăraşi au pus în executare un mandat de arestare preventivă, emis de Tribunalul Călăraşi pe numele lui C. Eugen, de 21 ani, din Bucureşti.
Bărbatul, cercetat penal pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat, pe raza municipiului Călăraşi, a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

În seara de 3 octombrie 2014, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Postului de Poliţie Independenţa au prins, pe raza comunei, pe V. Ionuţ, de 19 ani, din localitate, persoană urmărită, de la sfârşitul lunii august 2014, pentru că se sustrăgea măsurii arestării preventive.
Tânărul, pe numele căruia Judecătoria Călăraşi a emis mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie, a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Conducători auto, cercetaţi de poliţişti pentru conducere sub influenţa alcoolului

La data de 5 octombrie 2014, pe DN 4, în afara comunei Mitreni, poliţiştii rutieri au depistat pe T. Georgică, de 41 ani, din comuna Curcani, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autovehicul, fiind sub influenţa alcoolului.
La testarea sa cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Olteniţa unde i s-a recoltat o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În seara de 5 octombrie 2014, poliţiştii din Fundulea au depistat pe raza oraşului pe S. Marian, de 23 ani, din localitate, care conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
Pentru faptele comise (Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge), persoanele riscă, potrivit prevederilor Codului penal, sancţiuni cu închisoarea de până la 5 ani.

Accidente de circulaţie / împrejurările producerii, cercetate de poliţişti

În seara de 4 octombrie 2014, D. Tiberiu, de 18 ani, din comuna Alexandru Odobescu, a condus un moped pe DJ 307 A şi, pe fondul neatenţiei în conducere, a

intrat în coliziune cu un atelaj hipo nesemnalizat, staţionat parţial în afara părţii carosabile.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului mopedului.
Poliţiştii au constatat că acesta nu poseda permis de conducere.
Cercetările sunt continuate în cauză pentru determinarea tuturor cauzelor producerii accidentului.

În seara de 5 octombrie 2014, R. Iulică, de 35 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe strada General Constantin Pantazi, din municipiul Călăraşi, şi a accidentat pe I. Marius, de 32 ani, din localitate, ce se deplasa pe partea carosabilă.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului.
Conducătorul auto a abandonat autoturismul şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Error