IPJ CALARASI-BULETIN DE PRESA 12 MAI 2015

politia 2Trei bărbaţi, reţinuţi de poliţişti, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice
Poliţiştii călărăşeni au reţinut, ieri, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 31 ani, din municipiul Călăraşi, care au intrat în incinta unei societăţi comerciale unde au tulburat ordinea şi liniştea publică.
În fapt, în ziua de 10 mai 2015, poliţiştii au fost sesizaţi de administratorul unei societăţi comerciale din Complexul Bazar Big, de faptul că în incinta unităţii mai multe persoane, cu care a avut un conflict mai vechi, provoacă scandal.
Oamenii legii, deplasaţi imediat la faţa locului au identificat trei tineri din municipiul Călăraşi I. Cătălin, de 28 ani, I. Viorel, de 30 de ani, S. Nicuşor, de 31 ani..
Faţă de cei trei bărbaţi, bănuiţi de săvârşirea faptelor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri sau alte violenţe şi distrugere, a fost luată măsura reţinerii pentru o durată de 24, urmând a fi prezentaţi, la data de 12 mai 2015, Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.


Bărbat, reţinut pentru tentativă la furt
Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au reţinut un bărbat din comuna Căscioarele, care în ziua de 10 mai 2015, ar fi încercat să sustragă bunuri din locuinţa unei femei din localitate.
La data de 10 mai 2015, poliţiştii au fost sesizaţi de M. Gheorghe, de 70 de ani, din comuna Căscioarele, de faptul că un bărbat încearcă să sustragă bunuri dintr-o locuinţă.
Oamenii legii deplasaţi, de îndată la faţa locului, l-au identificat pe G. Vasile, de 51 de ani, din localitate, bănuit se săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de furt calificat.
Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore urmând ca, astăzi, să fie în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Acţiune pentru combaterea nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni şi motociclişti desfăşurată de poliţişti
În perioada 07-10 mai 2015, poliţiştii călărăşeni au desfăşurat activităţi preventiv-coercitive pe toate drumurile publice din judeţ pentru impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea pietonilor şi motocicliştilor care nu respectă regulile de circulaţie.
Poliţiştii au aplicat, în cele trei zile, 469 de sancţiuni contravenţionale, din care 50 de sancţiuni au fost aplicate pietonilor şi patru sancţiuni motocicliştilor.
Au fost constatate 8 (opt) infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
Ca urmare a abaterilor săvârşite de către conducătorii auto, poliţiştii au reţinut 20 de permise de conducere şi retras 17 certificate de înmatriculare.

Error