RADIO TV OLTENITA
Social

FOCAR DE PESTA PORCINA IN ULMENI-??????̧?? ????????̆ ??????????̆ ?̧? ?????? ????????̧? ??????????? ??̆??̆???̦?

Pe teritoriul judetului Calarasi, in exploatatia comerciala de suine apartinand SC COMSUIN ULMENI SA, din localitatea Ulmeni, prin BA nr 15030/17.09.2021, emis de IDSA Bucuresti, se confirma pesta porcina africana.
Fata de focarul nou aparut, incepand cu data declararii oficiale a bolii, si in baza planului de masuri de combatere aprobat de CLCB judetean Calarasi din 18.09.2021, se dispun masuri de restrictii in exploatatii nonprofesionale si exploatatii comerciale detinatoare de animale din :
– zonele de protectie definite in raport cu focarul, la nivelul exploatatiilor nonprofesionale de animale si comerciale pe raza localitatii Ulmeni, in raport cu localizarea focarului
– zonele de supraveghere definite in raport cu focarul la nivelul exploatatiilor nonprofesionale de pe raza localitatii ???????, ???????, ??????? ?????, ????????, ???????, ????? ?????, ???????? , in raport cu localizarea focarului
ln zonele de protectie si in zonele de supraveghere vor fi respectate strict prevederile reg. CE 429/2016 şi reg.CE 687 /2020, privind restrictii de miscare a animalelor, produse si subproduse provenite de acestea, furaje, materiale si alte echipamente, Reg 605/2020de stabilire a unor măsuri speciale de combatere a pestei porcine africane.
ln zona de protectie si de supraveghere se mentin restrictiile pana la stingerea focarului pentru o perioada de cel putin 30 zile de la terminarea operatiunilor preliminare de dezinfectie in focar si efectuarea examinarii clinice a tuturor suinelor din toate exploatatiile de suine din zonele de restrictie.
Fata de focarul nou aparut, se dispune
aplicarea planului de masuri de combatere a pestei porcine africane aprobat in cadrul CLCB din 18.09.2021, cu efectuarea catagrafiei si inspectiei clinice a suinelor din toate exploatatiile detinatoare de suine si prelevarea de probe, daca este cazul.
??????̧?? ????????̆ ??????????̆ ?̧? ?????? ????????̧? ??????????? ??̆??̆???̦?