PublicitateSocial

DEPUTAT PNL RALUCA SURDU-Dormim așa cum ne așternem… punem pe masă ceea ce producem… avem bucurii autentice din ceea ce depinde de noi să facem… Merg la vot, mergi la vot, mergem la vot pentru că aceasta este orientarea dreaptă!

Cartea mândriei este din start și asumat limitativă pentru orice fel de relație, de la cele mai simple, la cele mai complexe. Această abordare înseamnă de fapt îngroșarea unor granițe, diferențierea nu tocmai sănătoasă între noi și ei, cei sugerați ca amenințare. Mândria de a fi diferiți prin excluderea celorlalți și prin punerea pe tapet a necesității de apărare față de aceștia este neproductivă pe termen mediu și lung, este distructivă chiar (istoria ne indică exemple terifiante, unele dintre cele mai îngrozitoare petrecându-se chiar pe teritoriul actual al Uniunii Europene, nu cu mult timp înainte de a se pune bazele acestei construcții care s-a dorit și se dorește a fi una a păcii și a prosperității). În schimb, a fi mândri că suntem europeni, că gândim și acționăm în sensul asumării unei cetățenii europene care se află deasupra cetățeniei naționale, este cu adevărat un subiect de abordat, de hrănit. Această abordare curajoasă este integrativă, valorizantă și orientată către buna conviețuire, către competiția dreaptă, către creativitatea sănătoasă, către dorința de a contribui la două coșuri ale prosperității – cel individual/personal/particular al fiecăruia dintre noi, precum și cel comun, al comunității locale/naționale/europene.
Sunt lucruri dincolo de noi care ne diferențiază în casa comună UE și despre care nu putem face nimic. Suntem o națiune ortodoxă, suntem o insulă de latinitate într-o mare de slavi. Suntem o țară membră de frontieră – granița de est a Uniunii Europene se suprapune cu mare parte din granițele noastre. Suntem o democrație tânără și o economie de piață necoaptă încă. Suntem la o oră diferență în fusul orar față de marea majoritate a statelor membre. Ș.a.m.d.p. Mă opresc aici pentru că nu mi-am propus să trec în registru diferențele care ne duc în trecut și ne pot ține pe loc, ci să subliniez ceea ce ne poate proiecta într-un viitor comun mai bun, mai bune, pe termen scurt, mediu și lung.
Dincolo de interesul asumat, deschis și autentic de a convinge cât mai mulți cetățeni să participe la vot pentru a maximiza șansele PNL din care fac parte de a avea un scor bun, de a contribui la o direcție de dreapta a UE, dorința mea este de a contribui atât cât pot din poziția pe care o dețin, din ceea ce fac și sunt, la sprijinirea acestei construcții. Este ceea ce depinde de mine să fac, pentru că nu-mi imaginez cum ar arăta România în afara Uniunii Europene.
Participarea la alegerile europene înseamnă, mai întîi, participarea la un proiect politic la care am aderat nu fără dificultăţi, pentru a ne situa convenabil în plan geopolitic. Depindem de UE din punct de vedere economic (investiţii, acces la finanţări şi cofinanţări) şi politic (alături de SUA, UE este o forță exterioară eficientă a „opoziţiei“ faţă de tentațiile pe care le avem, față de derapajele noastre în afara traseului spre consolidarea democrației și economiei de piață). Apartenenţa la UE ţine de identitatea noastră tradiţională şi ne situează în afara unor zone de influenţă nefaste sau gri. În aceste condiții, a merge la vot este cu totul altceva decât un gest de aliniere cuminte la o autoritate suprastatală, este un mod de a ne asuma un rol comunitar, de a sluji interesul naţional, de a influenţa, în beneficiu propriu, politicile comunitare.
Iată și câteva argumente concrete pentru care merg și vă invit și pe voi la vot, să fiți anti-moda aceasta neconstructivă de a ignora acest exercițiu de democrație și libertate, de a nu merge la vot sau de a anula votul care ar putea fi de folos celor 15 partide și 8 independenți, României, Uniunii Europene, vouă înșivă. Merg la vot, mergi la vot, mergem la vot pentru că aceste alegeri sunt EUROPARLAMENTARE, iar miza o constituie direcția pro-europeană a României! Merg la vot, mergi la vot, mergem la vot pentru că la Bruxelles se elaborează aproximativ 70% din legislaţia care se aplică în ţara noastră, dreptul comunitar are prioritate în fața dreptului național, iar Actele juridice fundamentale (Tratatele constitutive, Actul Unic European, Tratatele de la Maastricht, Amsterdam, Nisa, etc.) sunt obligatorii în integralitatea lor pentru statele membre şi au aplicabilitate directă în România! Merg la vot, mergi la vot, mergem la vot pentru că pentru prima dată în istoria Uniunii Europene alegerile pentru Parlamentul European vor conta în determinarea Președintelui Comisiei Europene! Merg la vot, mergi la vot, mergem la vot pentru că doar UE este șansa pentru modernizare și dezvoltarea durabilă a României (prin fonduri europene nerambursabile pentru infrastructura și economia României, programe comunitare pentru ocuparea forţei de muncă, nediscriminare şi egalitatea de şanse; investiții directe)! Merg la vot, mergi la vot, mergem la vot pentru că au murit oameni ori și-au riscat viața în 1989 ca noi să avem dreptul de a ne implica liberi, de a participa liberi, de a contribui liberi, de alege liberi între oferte diferite. Merg la vot, mergi la vot, mergem la vot pentru că aceasta este orientarea dreaptă. Merg la vot, mergi la vot și sper că votezi ca mine, EuroCampionii PNL! Merg la vot, mergi la vot, mergem la vot pentru că avem puterea de a da ceasul României pe ora Europei!