Candidat SURPRIZĂ pentru Primăria Olteniţei / Aurel Bîra: „Olteniţa, te iubesc!”
Consilier local din 2012, Aurel Bîra şi-a propus să intre în cursa pentru Primăria Olteniţei la alegerile locale din din 2016. De profesie economist, Aurel Bîra, în vârstă de 44 de ani, este căsătorit şi de peste 20 de ani activează în domeniul privat.
Principala sa preocupare în calitate de viitor primar este crearea de noi locuri de muncă în municipiul Olteniţa. Proiectul său pentru 2016 cuprinde 12 puncte în care sunt vizate toate categoriile socio-profesionale.
Aurel Bîra a intrat în politică în 2007 devenind consilier local după alegerile din vara anului 2012. La localele de anul viitor, Aurel Bîra şi-a propus să intre în cursa pentru Primăria Olteniţei deşi iniţial părea dispus să facă un pas în spate. Ce l-a determinat sîă revină asupra deciziei? “Eram decis la un moment dat să renunţ la cariera politică pentru a dezvolta un business peste hotare. Acum o lună, au apărut însă nişte acuzaţii nefondate şi gratuite în presa locală la adresa mea motiv pentru care am acţionat-o în instanţă pe persoana respectivă. Din acest motiv m-am răzgândit. Pe de altă parte mai cred cu tărie că oamenii serioşi şi responsabili, indiferent de vârstă ar trebui să se implice în politică şi administraţia publică locală. În calitate de părinte mă simt responsabil şi de faptul că se cuvine să lăsăm copiilor noştri un oraş mai frumos, mai curat, mai civilizat în care să-şi dorească să rămână acasă şi să nu mai fie ispitiţi fie de Capitală, fie de străinătate. Consider că cei din generaţia mea au un cuvânt de spus, motiv pentru care sper să-i conving anul viitor pe olteniţeni că pot fi un primar al lor, al tuturor. Am de partea mea experienţa acumulată în viaţă, în administraţia publică locală. Mai presus de toate, iubesc Olteniţa şi nu-mi este indiferent câtuşi de puţin acest oraş.” a spus Aurel Bîra care a continuat „Ar mai fi un detaliu foarte important care a contribuit la reanalizarea deciziei de a candida. La nici 2 luni de la preluarea mandatului de consilier local în 2012, ne-am trezit, noi şi familiile noastre cu reclamaţii depuse pe la diverse instituţii, formulate de vechea conducere a primăriei, supărată probabil de faptul că am solicitat realizarea unui audit care să surprindă modul în care s-au cheltuit banii în cei 8 ani de mandat.. Evident, reclamaţiile n-au fost întemeiate, mărturie stând răspunsurile primite de la autorităţile statului. Pun o întrebare retorică: Cei care au fost între 2004 şi 2012 la conducerea primăriei au avut ceva de ascuns?”
Întrebat de ce Aurel Bîra ar putea fi un bun primar pentru Olteniţa, acesta a răspuns „Voi fi un bun primar pentru că am alături de mine o echipă formată din oameni deosebiţi care au reuşit în viaţă, în diverse profesii: inginer constructor, avocat, profesor, director de bancă, etc. Sunt oameni deja realizaţi profesional şi familial care nu vor decât să-şi pună experienţa şi expertiza în slujba olteniţenilor. Ştiu foarte bine că şi domniile lor iubesc Olteniţa cu aceeaşi intensitate ca şi mine. Sunt mândru că astfel de oameni sunt în jurul meu.”
12 măsuri pentru revitalizarea Olteniţei
Pentru cei mai mulţi dintre olteniţeni, candidatura lui Aurel Bîra ar putea fi catalogată drept surpriză. Planul său pentru Olteniţa presupune 12 măsuri de relansare a activităţii socio – economice. Cel mai important punct se referă la creaarea a 1500 de noi locuri de muncă. Cum e posibilă asta? „Un vechi dicton spune să faci cu ce ai, unde ai şi când ai. Pornind de la asta, vă spun că în zona noastră există terenuri agricole foarte bune pe care le putem introduce în circuitul economic pentru a genera noi locuri de muncă şi venituri suplimentare la bugetul local. Proiectul pe care am să vi-l detaliez puţin se referă la crearea a 1500 de noi locuri de muncă prin înfiinţarea a 10 ha de sere în Olteniţa. Prin înfiinţarea acestor sere se pot pune bazele unui holding în cadrul căruia putem fructifica atât producţia brută cât şi cea prelucrată, tot timpul anului!
Astfel, la un hectar de seră se obţine o producţie estimată între 40-100 to tomate. Prin crearea unui depozit tampon dar şi prin prelucrarea producţiei se poate obţine foarte uşor un contract de distribuţie cu marile lanţuri de magazine din Bucureşti. Aceşti retaileri au nevoie în relaţia cu un producător de un anumit ritm al livrărilor în cursul anului iar acest lucru nu poate fi asigurat decât de un mare producător. Un metru pătrat de seră costă în medie 8 euro.Un ha ar costa 80.000 de euro. Pentru construcţia acestor sere, nu vom folosi doar resurse proprii ci şi fonduri europene. Am luat legătura cu persoane responsabile din cadrul Ministerului Fondurilor Europene şi am cerut o informare în legătură cu firma de consultanţă care a reuşit să atragă finanţare pentru cele mai multe proiecte. Răspunsul lor a fost pozitiv. În consecinţă, există surse de finanţare externă. Foarte important e şi faptul că forţa de muncă nu trebuie să fie în totalitate calificată.” a spus Bîra, convins că un astfel de proiect clădit în câţiva ani ar putea rezolva o problemă extrem de spinoasă şi anume lipsa locurilor de muncă.
„Cea de-a doua măsură pe care o voi avea în vedere – continuă Aurel Bîra – vizează construirea celui mai mare parc de distracţii din S-E Europei prin intermediul unui parteneriat public – privat. Am purtat nişte discuţii cu constructorul parcului din Tarragona(Spania), oraş care s-a dezvoltat în urma unei astfel de investiţii. Apropierea noastră de Bucureştiînseamnă un avantaj notabil.”
„Tot pe lista investiţiilor figurează şi instalarea unui sistem de supraveghere video în tot oraşul.” susţine Aurel Bîra care continuă „ S-a demonstrat statistic că instalarea unui asemenea sistem reduce infracţionalitatea cu până la 80%. Având acest sistem instalat şi prin mărirea capacităţii de preluare a câinilor fără stăpân, vom rezolva şi această problemă care dă acum bătăi de cap olteniţenilor”.
„În ceea ce priveşte sprijinirea familiilor nevoiaşe din municipiu am în vedere acordarea unui pachet social lunar, familiilor nevoiaşe care se află în imposibilitatea de a presta o activitate dovedind medical acest lucru. Mă refer aici şi la persoanele vârstnice care au rămas singure.” adăugă Bîra.
Din punctul său de vedere şi elevii cu rezultate notabile obţinute la învăţătură sau în sport trebuie sprijiniţi şi încurajaţi. „Mă gândesc la instituirea unor burse de merit pentru elevii cu notabile la învăţătură dar şi pentru cei care au rezultate deosebite în activitatea sportivă. Aceşti copii sunt ai Olteniţei, ne reprezintă în diverse întreceri şi trebuie să ne gândim extrem de serios cum vom reuşi să-i convingem pe cei mai mulţi dintre ei să rămână acasă.” a mai spus Aurel Bîra.
Costurile ridicate generate de plata energiei termice de către cetăţenii Olteniţei ar putea fi reduse odată cu accesarea proiectului privind anveloparea blocurilor. „În acest sens, trebuie să-i sprijinim pe cetîţeni în demersul de constituire a asociaţiilor de proprietari pentru a beneficia de izolarea termică a blocurilor. Bugetul familial alocat plăţii căldurii s-ar reduce considerabil.” e de părere Aurel Bîra care a continuat „Ajutoare financiare vor fi prevăzute şi acordate şi familiilor care locuiesc la case. În altă ordine de idei vom rezolva şi problemele spaţiilor comune de la blocuri, în sensul în care cei care au centrală termică proprie să nu mai plătească pentru spaţiile comune.”
Nici mediul privat de afaceri nu este ignorat sau minimalizat de Aurel Bîra. În opinia sa, investitorii care vor crea locuri de muncă vor primi facilităţi conform prevederilor legale în vigoare. „Susţinerea mediului de afaceri privat şi crearea de facilităţi fiscale în zonă va fi o prioritate pentru mine şi pentru viitorul Consiliu Local” precizează Aurel Bîra care completează „Voi milita pentru readucerea în proprietatea Olteniţei, prin toate mijloacele legale posibile, a falezei de la Dunăre pentru a putea fi introdusă în circuitul turistic al Olteniţei.”
Nu în cele din urmă, planul pentru revitalizarea Olteniţei nu exclude şi „construirea uni piste de skate-board în Parcul central şi reţea WI-FI gratis în toate locurile publice din oraş.”
„Sigur că voi continua consultările cu cetăţenii Olteniţei în perioada imediat următoare. Toate aceste 12 măsuri prezentate sintetic reprezintă rodul dialogului purtat până acum cu o parte din locuitorii Olteniţei. În calitate de viitor primar, voi avea permanet în vederea consultarea publică pentru iniţierea tuturor proiectelor care vizează prosperitatea Olteniţei”
Aurel Bîra
„Urez tuturor olteniţenilor să aibă parte de sărbători de momente unice alături de familie, alături de prieteni, alături de cei dragi. Le urez un sincer La mulţi ani!, multă sănătate.
Sărbători fericite şi Dumnezeu să binecuvânteze Olteniţa şi pe locuitorii săi”
Aurel Bîra
„În calitate de consilier local, mandat pe care l-am primit de la olteniţeni în 2012, sunt perfect ancorat realităţile locale. Trăiesc în Olteniţa, muncesc în Olteniţa, ştiu destul de bine cu ce probleme ne confruntăm. Pentru cele mai multe şi mai spinoase dintre acestea, avem şi soluţiile la îndemână”
Aurel Bîra
12 măsuri pentru Olteniţa
1. Crearea a 1500 de noi locuri de muncă prin înfiinţarea a 10 ha de sere în Olteniţa.
2. Construirea celui mai mare parc de distracţii din S-E Europei printr-un parteneriat public privat.
3. Instalarea unui sistem de supraveghere video în tot oraşul.
4. Acordarea unui pachet social lunar, familiilor nevoiaşe (inclusiv persoane vârstnice singure) care se află în imposibilitatea de a presta o activitate dovedind medical acest lucru.
5. Instituirea unor burse de merit pentru elevii cu rezultatenotabile la învăţătură dar şi pentru cei cu performanţe deosebite în activitatea sportivă.
6. Sprijinirea cetăţenilor pentru constituirea asociaţiilor de proprietari pentru a beneficia de fonduri subvenţionate pentru izolarea termică a blocurilor.
7. Acordarea de ajutoare financiare pentru subvenţionarea încălzirii la case.
8. Rezolvarea problemelor spaţiilor comune de la blocuri, în sensul în care cei care au centrală termică proprie să nu mai plătească pentru spaţiile comune.
9. Susţinerea mediului de afaceri privat şi crearea de facilităţi în zonă.
10. Rezolvarea locurilor de parcare rezidenţiale prin concesionarea acestora către proprietarii de autovehicule.
11. Construirea uni piste de skate-board în Parcul central şi crearea unei reţele WI-FI gratis, în toate locurile publice din oraş.
12. Readucerea în proprietatea Olteniţei prin toate mijloacele legale posibile a falezei de la Dunărea pentru a putea fi introdusă în circuitul turistic al Olteniţei.SURSA-http://www.arenamedia.ro/index.php/arena-news/politica/actualitatea-politica/17811-candidat-surpriza-pentru-primaria-oltenitei-aurel-bira-oltenita-te-iubesc