BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI-18 mai 2015 !

 
politia 2Conducerea sub influenţa alcoolului, sancţionată de poliţişti

Poliţiştii din Vîlcelele au depistat în trafic, în seara de 16 mai 2015, un autoturism căzut într-un şanţ, pe DJ 306.
Ca urmare a verificărilor efectuate, s-a constatat că maşina ar fi fost condusă de H. Ionel, de 40 ani, din direcţia Cuza Vodă către localitatea Floroaica, care, fiind sub influenţa alcoolului, a pierdut controlul autovehiculului, intrând în şanţ. Din eveniment nu au rezultat victime umane.
Conducătorul auto, testat de poliţişti cu aparatul etilotest, prezenta o concentraţie alcoolică de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

În noaptea de 16/17 mai 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au identificat în trafic, pe bulevardul Republicii, pe un conducător auto, de 20 ani, din comuna Şoldanu, judeţul Călăraşi, care se afla sub influenţa alcoolului.
S. Ionuţ emana halenă alcoolică, şi, fiind testat cu aparatul etilotest, s-a constatat că prezenta o concentraţie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la Spitalul Olteniţa, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.


Prins la volan, deşi autorizaţia de circulaţie îi expirase

În dimineaţa de 17 mai 2015, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au depistat, pe DN 3A, în afara localităţii Perişoru, pe S. Gheorghe, de 28 ani, din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, care conducea un autoturism, deşi autorizaţia de circulaţie provizorie îi expirase de aproape o lună.
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Evenimente rutiere, produse pe raza judeţului

În seara de 16 mai 2015, C. Silviu, de 20 ani, din comuna Roseţi, judeţul Călăraşi, a condus un autoturism pe DN 3, în interiorul localităţii, şi, pe fondul neadaptării vitezei la efectuarea virajului, a pierdut controlul asupra autovehiculului. Maşina a părăsit partea carosabilă, intrând în porţile unui garaj.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto.
Poliţiştii, deplasaţi la faţa locului, au constatat că şoferul nu se afla sub influenţa alcoolului.
Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

În seara de 17 mai .2015, pe DJ 411, în comuna Crivăţ, judeţul Călăraşi, R. Stelian, de 46 ani, din localitate, a condus un autoturism şi a accidentat pe C. Neculai, de 39 ani, din comuna Crivăţ, care se deplasa pe bicicletă şi nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcţiei de mers.
Din accident a rezultat decesul biciclistului.
Poliţiştii au constatat că şoferul posedă permis de conducere şi nu se afla sub influenţa alcoolului.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Error