PublicitateSocial

Autoritățile renunță la impozitarea bacșișului

anaf-contestatieAutoritățile renunță la impozitarea bacșișului, a anunțat, vineri, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, într-o declarație la sediul ministerului.
‘Astăzi (vineri — n.r.) am avut o discuție cu toți cei care reprezintă piața serviciilor hoteliere, restaurante, companii de taximetrie vis—a—vis de bacșiș. Această idee a plecat de la o solicitare a celor din piață încă din 2012 an de când acest lucru s-a dorit pentru a soluționa acea situație în care controlul venea și identifica în casele de marcat sume suplimentare față de încasările oficiale. Acesta a fost motivul pentru care a fost reglementat bacșișul. Azi am decis împreună în urma unei discuții foarte constructive că acest lucru ar trebui scos din Ordonanța care reglementează bacșișul pentru a evita situațiile neplăcute în aplicarea acestuia pentru că nu poți reglementa toate situațiile care se întâlnesc zi cu zi. A fost o decizie comună, a fost o solicitare din partea dânșilor de a scoate acest bacșiș din prevederea legală. Este scos definitiv’, a subliniat Teodorovici.
Ordonanța de Urgență 8/2015 care definește bacșișul și stabilește evidențierea acestui tip de venit pe bonul fiscal a fost publicată, în 28 aprilie, în Monitorul Oficial.

sursa –http://www.arenamedia.ro/index.php/arena-news/economie/actualitatea-economica/14819-autoritatile-renunta-la-impozitarea-bacsisului