• Nana si Cascioarele – conducători auto, cu o concentraţie alcoolică peste limita admisa-depistati in trafic !

alcoolemie la volanÎn noaptea de 26 august a.c., agenţi de poliţie din cadrul Secţiei 3 Politie Rurală Curcani au depistat pe raza comunei Nana pe S. Ştefan, de 37 ani, din localitate, care conducea un autoturism şi emana halenă alcoolica.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Olteniţa, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

Căscioarele – conducător auto, cu o concentraţie alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, depistat în trafic de poliţişti

În seara de 26 august a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 2 Politie Rurală Olteniţa au depistat, pe raza comunei Căscioarele, pe B. Aurel, de 53 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la Spitalul Olteniţa, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
Poliţiştii avertizează: Nu urca la volan, dacă ai consumat băuturi alcoolice!

Codul penal sancţionează cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă fapta persoanei care conduce pe drumurile publice un vehicul iar, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Error