Societăți comerciale verificate de polițiști

Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 24.000 de lei, aplicate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice                    în urma unor controale efectuate în județul Călărași.

La data de 09 ianuarie a.c., polițiștii au organizat și desfășurat o acțiune ce a vizat asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în domeniul respectării normelor de comerț de către societățile comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea produselor alimentare și nealimentare.

În urma activităților din teren, polițiștii au verificat 6 societăți comerciale și au  aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.500 de lei.

Din totalul amenzilor, 2 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 3 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.

Totodată, a fost confiscată suma de aproximativ 800 de lei, reprezentând contravaloarea produselor alimentare (legume și fructe), deținute fără documente legale de proveniență, precum și contravaloarea sumelor provenite din livrarea bunurilor către populație care nu au fost evidențiate prin aparatele de marcat electronice fiscale.

 

 

Dosar penal întocmit de polițiști

 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au întocmit dosar penal unui bărbat care a condus un autoturism sub influența alcoolului.

La data de 09 ianuarie a.c., polițiștii au oprit pentru control pe strada Nicolae Titulescu, din orașul Lehliu Gară, județul Călărași, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136