Proiecte, parteneriate și noi inițiative pentru comunitatea oltenițeană

DSCF1111De 1 Mai voluntarii detașamentului din Oltenița afiliați la Asociația Foișorul de foc.Voluntariat și parteneriat pentru viață București au participat la o întâlnire de proiect în județul Mehedinți și Caraș Severin. Invitația de participare a fost făcută în urma dovezilor de implicare ale detașamentului oltenițean. Din toate sucursalele Asociației, acest detașament este cel mai activ și cel mai bine organizat. Din acest motiv au fost invitați cei doi reprezentanți, Marcel Paraschiv și Liliana Niculiță.Din motive obiective invitația a fost onorată numai de doamna Liliana Niculiță.
Astfel în perioada 30 aprilie – 2 mai, alături de președintele asociației bucureștene, dl. general în rezervă, Vasile Ciornei și vicepreședintele acesteia, colonel Marin Iancu, Liliana Niculiță a participat la întâlnirile de proiect cu reprezentanți din Mehedinți și Caraș Severin.
Scopul întâlnirilor a fost deschiderea unor noi sucursale și accesarea unor proiecte în parteneriat.DSCF1011
Au avut loc discuții cu dl. Primar din Moldova Nouă, cu dl. Primar din Gârnic, județul Caraș Severin, cu dl. Cornel Martin reprezentantul O.N.G.-ului , Dunăre Moldova Nouă.
Dl. General Vasile Ciornei a realizat o prezentare a activității Asociației Foișorul de Foc.Voluntariat și Parteneriat pentru viață București care a fost completată de descrierea activității Detașamentului de voluntari din Oltenița, realizată de Liliana Niculiță.
A urmat apoi o sesiune de întrebări care a dorit sa clarifice rolul voluntarilor în comunitate, importanța lor și faptul că acest detașament vine în sprijinul voluntarilor primăriei și nu se suprapune peste aceștia.
Răspunsurile foarte clare au venit din partea dl. General și din partea d-nei Liliana Niculiță care a vorbit din propria experiență.DSCF1079
Lucrurile au fost înțelese și urmează să se facă demersurile necesare pentru înființarea Sucursarelor în conformitate cu normele legale.
Astfel se deschid perspective noi pentru proiecte și parteneriate care să contribuie la dezvoltarea comunităților locale și a spiritului civic al cetățenilor.
Au fost trei zile productive și voluntarii oltenițeni s-au simțit onorați să fie aleși ca exemplu de bună practică.
Trebuie să adăugăm că voluntarii din Oltenița, datorită activității desfășurate sunt răsplătiți în această vară cu 6 locuri într-o tabără la Eforie Sud și 6 locuri într-o tabără la Sângiorz Băi.
Activitatea noastră continuă și cine este interesat îl așteptăm să devină voluntar.

Error