Olteniţa / P. Ţone: Vă rog, din suflet, staţi acasă!

Primarul Olteniţei, Petre Ţone, a transmis, în contextul pandemiei de coronavirus, un apel către toţi cetăţenii urbei să respecte prevederile ordonanţei militare în vigoare rugându-i să rămână fiecare acasă pentru a limita cazurile de persoane infectate cu virusul COVID-19.

În calitate de preşedinte al CLSU, Ţone a trecut în revistă şi măsurile luate până acum solicitând sprijin şi din partea oamenilor cu posibilităţi materiale să susţină Spitalul municipal Olteniţa.

Domnule primar, care ar fi ultimele noutăţi de la nivelul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Olteniţa?

Ce să vă spun…Ne confruntăm cu probleme destul de grele. Toate provin din faptul că oamenii nu vor să înţeleagă că ne facem singuri rău.

Alaltăieri am avut primul caz de coronavirus. Un şefer care la intrarea în ţară a semnat că va intra în autoizolare, a umblat brambura prin oraş. Din cauza lui, avem acum agenţia Băncii Raiffeisen închisă şi foarte mulţi oameni care stau cu sufletul la gură, îngrijoraţi că nu ştiu ce se va întâmpla.

Vreau să vă spun că eu mă declar extrem de mulţumit de activitatea Poliţiei Locale, a Poliţiei naţionale, a SMURD-ului, a pompierilor. Noi, în cadrul Comitetului Local de Urgenţă, ne întâlnim, exact persoanele care au atribuţii şi care pot ajuta în această perioadă critică. N-am chemat persoane din afară care n-au nicio treabă cu această problemă în ideea de a limita cât mai mult aglomerările. Şi noi suntem în jur de 10 persoane în cadrul CLSU.

Ce să vă spun…La spital avem aproape tot ce ne trebuie. Avem şi oameni cu suflet în oraşul ăsta. De exemplu, cei de la societatea MDE au donat atât spitalului cât şi Poliţiei locale, Jandarmeriei, Poliţiei naţionale, ISU cât şi altor câţiva medici de familie câte 20 de combinezoane şi câte 20 de măşti performante.

Şi altcineva din Olteniţa care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a donat 40 de combinezoane către Spitalul municipal.

Am fost la spital şi vă pot spune că avem pregătite 20 de locuri pentru izolare şi 5 pentru carantinare. Am făcut această precizarte pentru că şi noi, aici, avem bineînţeles oameni lipsiţi de cel mai elementar simţ al onoarei care colportează ştiri false şi care încearcă să lovească în conducerea Spitalului, în conducerea Primăriei crezând că astfel vor câştiga capital politic. Îmi pare rău pentru aceşti oameni lipsiţi de suflet! Să lase naibii să treacă această pandemie, după care pot critica atât cât vor, chit că au sau nu dreptate.

Vreau să mai adaug că mai sunt şi alţi oameni cu mult suflet în Olteniţa. Astăzi, am discutat cu unul din oamenii de afaceri din oraş care mi-a promis că va sponsoriza spitalul cu un container – depozit de care e mare nevoie, în sumă de 2750 de lei plus TVA. E vorba de societatea Dornacor, o firmă bună dar nu din cele mari din municipiu.

Pe această cale, aş vrea să fac apel la toţi oamenii cu suflet care au posibilităţi materiale să încercăm să ajutăm Spitalul Municipal Olteniţa. Pentru că e al nostru, este al tuturor!

Spitalul nostru e apreciat de Ministerul Sănătăţii. Există o tendinţă să fim ales spital – suport, gen Colentina, dar eu vă spun că e practic imposibil să facem aşa ceva. Din informarea pe care ne-a făcut-o ieri domnul prefect, avem nevoie de 300 de locuri de cazare, de 300 de medici şi nu vă mai spun, de câtă aparatură mai avem nevoie. Deci, departe de mine gândul de a refuza ceva. Dar, practic, acum este imposibil.

Eu nu mă îmbăt cu apă rece. Sunt convins că din cauza românilor care se întorc în ţară, vom mai avea multe cazuri. Dacă ar fi să-l citez pe domnul ministru – secretar de stat Tătaru, România e în fază incipientă. Dumnealui estimează la 10 mii de cazuri de îmbolnăviri. Noi suntem abia la 700…

Putem ajuta doar stând acasă.

În Primărie, jumătate din personal este acasă. Unii în concediu de odihnă, alţii lucrează de acasă, cum sunt juriştii. Dar sunt şi mulţi colegi care nu pot munci de acasă. Şi am decis atunci ca jumătate dintre ei să plece acasă iar când vor reveni, vor pleca acasă ceilalţi. Trebuie să înţelegem că doar stând acasă, putem să îndreptăm situaţia.

Domnule primar, aţi reuşit să identificaţi persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, fără susţinători care au acum nevoie de spijin?

Deocamdată, de această situaţie se ocupă „asistenţa socială”. Să ştiţi că şi aici ne confruntăm cu situaţii ciudate. Sunt foarte mulţi care au şi sprijin, chiar şi consistent, dar e mai bine să-i ajute alţii. La fel, şi o parte din cei izolaţi. Cei care au avut nevoie, le-am cumpărat mâncare, medicamente, tot ce ni se solicită. Dar sunt şi cazuri în care au solicitat să mergem să le luăm şi gunoiul. Totuşi, ar trebui să existe o limită a bunului simţ!

Vroiam să vă mai întreb cum a decurs prima noapte cu restricţii de circulaţie impuse de prevederile celei de-a doua ordonanţe militare. Au fost probleme?

Până acum, n-am fost informat. Probabil că nu s-au înregistrat situaţii deosebite. Doar dacă s-o fi trezit vreunul care a avut chef de…nu ştiu ce.

Vă rog, să reluaţi mesajul dumneavoastră pentru olteniţeni.

Oameni buni, vă rog, din suflet, staţi acasă! Să ştiţi că toate instituţiile care se ocupă de această pandemie se află pe baricade şi încearcă să-şi facă fiecare datoria la superlativ. Vă rog să staţi acasă! Ajutaţi-ne şi dumneavoastră!

Aţi văzut că am spălat toate străzile, am spălat trotuarele, operaţiune care se va relua imediat ce vremea ne va permite. Încercăm să facem tot ce-i omeneşte posibil dar ajutaţi-ne şi dumneavoastră. O puteţi face, doar stând acasă. Este cel mai mare sprijin pe care ni-l puteţi oferi!

Mulţumesc.  sursa—https://arenamedia.ro/index.php/arena-news/administratie-mp/primarii-mp/oltenita-p-tone-va-rog-din-suflet-stati-acasa?fbclid=IwAR2wAQ6ykFqCFcp8PdysZuqRTVuOrGl2VjtXZUmbJQUb2SYtnWo7G9ndVwM


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136