Mii de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti în timpul activităţilor desfăşurate pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu astfel de materiale, în cadrul acţiunii naţionale „Foc de artificii”

IPJ-CalarasiÎn perioada 17 noiembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, poliţiştii au desfăşurat acţiuni pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.

S-au desfăşurat controale la persoanele fizice şi juridice autorizate pentru operaţiuni cu articole pirotehnice, dar şi activităţi specifice în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

La nivelul judeţului Călăraşi, poliţiştii au constatat 13 infracţiuni prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Au fost ridicate, în vederea confiscării, 3.122 de petarde şi 26 de baterii cu artificii, din clasa II, masa totală a acestora fiind de 183 de kg de articole pirotehnice.
Datorită tuturor acestor acţiuni derulate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, siguranţa cetăţenilor a fost asigurată, astfel încât nu s-au produs accidentări soldate cu decese sau vătămări corporale, din cauza folosirii neautorizate sau defectuoase a materialelor pirotehnice.

Error