IN MEMORIAM AUREL DAVID -,,Fir-ați sănătoși și la pungă groși!”

Era formula de salut a domnului Aurel David, de care, de astăzi, vorbim la trecut.

Cine a fost Aurel David?

Pentru cei mai tineri dintre voi (pentru că mulți știu deja acest nume, care a făcut istorie, în Călărași), voi spune că Aurel David a fost întemeietorul primului post de radio din Călărași –Voces Campi- care a luat ființă la 1 octombrie 1993, jurnalist o viață și autorul a nu mai puțin de 30 de cărți.

Astăzi, 18 noiembrie 2018, când am aflat vestea că OMUL care mi-a oferit șansa de a face o profesie pe care o voi iubi mereu, jurnalist radio, a trecut în neființă, mi-au revenit în minte o mulțime de momente trăite alături de  patronul și șeful radioului, Aurel David. Coincidența a făcut ca această veste să vină într-o zi în care mi-am omagiat tatăl, Emil Gonciu, 18 noiembrie fiind ziua lui de naștere, acesta, alături de Aurel David, punând umărul, în calitate de director de programe (perioada 1993-1995), să   facă din Voces Campi un nume.

Aurel David a avut o mare calitate: aceea de a da aripi tinerilor din echipa radioului, de a se exprima liber, de a veni cu idei și de a-i lăsa să le pună în practică, chiar dacă, uneori, se alegea și cu reproșuri în urma libertății noastre de exprimare. Am învățat meserie, care pot spune că, astăzi, cu atâta tehnologie, la tot pasul, nu se mai învață ca atunci: eram prezenți peste tot pe teren, ne scriam știrile, de mână, făceam emisiuni live, pe care, deseori, le începeam la 7.00 dimineața și le încheiam târziu, în noapte, între acestea fiind și nelipsita alergătură, pe teren, pentru culegerea informațiilor.

Am învățat, lucrând cu Aurel David, că dacă ești sigur pe tine, prin faptul că te-ai format în profesia ta, nu ai de ce să te temi de schimbările care pot apărea în viață, pentru că ,,brățara de aur”, construită cu pasiune și multă muncă, nu ți-o poate lua nimeni.

Dacă sunt omul de astăzi, cu siguranță, o parte din formarea mea i-o datorez și lui Aurel David, care a avut încredere să mă lase să coordonez un post de radio, ce a ajuns renumit, datorită unei echipe extraordinare,  care a generat o adevărată stare de spirit în rândul ascultătorilor, ajungându-se la crearea unui fenomen, care a escaladat prin organizarea, de către ascultători, a unui ,,Fun club Voces Campi”,  întâlnirile cu ei având loc la restaurantul ,,Pescăruș”.

Voces Campi, un post de radio care  a atins o audiență maximă, măsurată, la început, prin numărul record de participanți la concursuri și prin faptul că ascultătorii ne ofereau toată credibilitatea, pentru că nu ne-am permis să dăm informații care să nu fie verificate, ele fiind considerate, din start, veridice, pentru că…,,s-a spus la Scampi ”.

 Am avut șansa de a-mi pune numele pe o carte, alături de Aurel David, ,,Voces Campi XV”, cu ocazia aniversării a 15 ani de radio.

Când i-am spus fostului patron, Aurel David, că îmi doresc ca povestea primului post de radio din Călărași să rămână și pe hârtie, acesta și-a declarat imediat disponibilitatea de a scrie despre cum s-a născut Voces Campi, subsemnata urmând să continue povestea. Și, din acel moment, nu am mai avut scăpare (știți că mereu avem câte ceva de făcut și spunem: ,,nu am timp”), frază care nu era acceptată de domnul David, așa că în anul în care Radio Voces Campi a împlinit 15 ani de emisie, a fost lansată și cartea.

(AICI puteti accesa blogul lui Aurel David, unde este publicată prima parte a cărții)

Multe sunt de spus, de amintit, dar ceea ce am trăit, în acea vreme,  este greu de descris în cuvinte. Am să concluzionez, spunând doar atât: nu am simțit nici măcar o zi că merg la serviciu, fiind cea mai frumoasă perioadă din viața mea!

Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule Aurel David! Sigur aveți multe povești de împărtășit și îngerilor!

Un gând pios, din partea celei care vă mulțumește că v-a cunoscut!

Anna-Maria Gonciu

AUREL DAVID: 05.07.1936 – 18.11.2018

FOTO: aniversarea primului an de existență a postului de radio Voces Campi

SURSA—http://actualitateacalarasi.ro/in-memoriam-aurel-david-fir-ati-sanatosi-si-la-punga-grosi/?fbclid=IwAR2fYe2F9Z-hRFKTFo7D4cauCsvzRzFnI_n7qA26Vn6AENV0V7pNwL6sOtY


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136