CONDUCEŢI PRUDENT, ÎN CONDIȚII DE VREME NEFAVORABILĂ

În condiții meteorologice nefavorabile, manifestați atenție sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice, rulați cu viteză redusă, adaptată permanent la factorii de drum, iar fiecare manevră în trafic trebuie făcută numai după o temeinică asigurare.

Utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, precum și pe cele de ceață, în cazul apariției acestui fenomen, pentru a reduce riscul înregistrării unor evenimente rutiere negative ca urmare a neasigurării la schimbarea direcției de mers. Păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față.

Curățați în permanență farurile și blocurile de semnalizare și folosiți corespunzător instalația de ventilație – climatizare!

Atunci când autovehiculul este imobilizat, pe timp de ceață, din cauza unei defecțiuni, accident sau din orice altă cauză, prezența acestuia trebuie semnalizată atât prin luminile de poziție și cele de avarie, cât și prin folosirea triunghiurilor reflectorizante.

Pentru a nu produce blocaje în trafic, le recomandăm șoferilor să nu depășească coloana de autovehicule oprite la semafor și să nu oprească sau să staționeze în locuri unde ar putea împiedica desfășurarea normală a traficului rutier.

Totodată, este necesar ca aceștia să păstreze liber centrul intersecției, să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public și să nu treacă la culoarea roșie a semaforului electric destinat lor și să nu claxoneze inutil.

De asemenea, conducătorii auto trebuie să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiții de siguranță, în situația în care acesta încetinește brusc.

Nu uitați de echiparea autoturismului cu anvelope de iarnă atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Totodată, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pietonilor le recomandăm să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136