Cercetat de polițiști pentru infracțiuni economice-pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale cu material lemnos.

Cercetat de polițiști pentru infracțiuni economice

Dosar penal întocmit de polițiști în urma unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale cu material lemnos.

În ziua de 25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat o acțiune în scopul protejării populației împotriva comercializării de material lemnos neconform, precum și pentru identificarea actelor de comerț ilicite, care aduc prejudicii bugetului de stat, fiind verificate societăți comerciale din județul Călărași.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, în perioada ianuarie – iunie a.c., un reprezentant legal al unei societăți a comercializat cantitatea de 21 metri cubi material lemnos, specia salcâm, fără a declara și înregistra veniturile în evidența contabilă, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, societatea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 lei, pentru neîntocmirea corectă a documentelor (neafișarea prețului de vânzare).

La acțiune au participat și reprezentanți ai Ocolului Silvic Călărași.

 

 

Constatări la regimul rutier

Trei conducători auto care au condus sub influența băuturilor alcoolice sau fără permis au fost depistați în trafic, în ziua de 25 iunie a.c., de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

 

-Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare au depistat o femeie, de 41 de ani, din localitate, în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu poseda permis.

La testarea cu aparatul etilotest, aceasta a prezentat o concentrație alcoolică de 0.20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

-Un bărbat, de 36 de ani, a fost prins de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, în localitate, în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice, deși nu poseda permis.

 

-Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt au oprit pentru control pe DN.3A, un bărbat, de 57 de ani, din localitate.

          În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul este neînmatriculat și conducătorul auto nu posedă permis de conducere.

Totodată, cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În toate cele trei cauze, polițiști au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136